Antena 3 CNN Actualitate Locale Înșelătorie la nivel național | Un bărbat, îmbrăcat în măicuță, cerșetor în numele bisericii: "Ca bărbat, lumea te trimite la muncă"

Înșelătorie la nivel național | Un bărbat, îmbrăcat în măicuță, cerșetor în numele bisericii: "Ca bărbat, lumea te trimite la muncă"

Un bărbat care se îmbracă în măicuță a înșelat mai mulți oameni din toată țara. Acesta cerea bani în numele bisericii.

Înșelătorie la nivel național | Un bărbat, îmbrăcat în măicuță, cerșetor în numele bisericii: "Ca bărbat, lumea te trimite la muncă"
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    21 Dec 2023   •   22:05

Un individ pe nume B. Istvan, în vârstă de 30 de ani a înșelat o țară întreagă. Acesta a fost prins în Satu Mare când s-a dat drept călugăriță și a început s cerșească bani pe stradă, în numele unei mănăstiri și pentru o cauză socială.

Escrocul este de fapt Bacău și se pare că ar avea probleme psihice. El a fost prins și amendat în toată țara, din localitatea de origine și până în București.

Citește și: Măsurile luate de Cancelaria Sfântului Sinod împotriva corupției din Biserica Ortodoxă Română

De obicei, pentru a-și crește șansele de succes, individul acționează în zona lăcașurilor de cult, acolo de unde a și fost ridicat de cele mai multe ori. Este foarte eficient și puțini oameni își dau seama că, de fapt, sub acele straie de măicuță se află un bărbat.

”L-am luat din zona centrală a municipiului Satu Mare și l-am dus la Gara CFR. Când am ajuns la destinație nu i-am luat bani, că am zis să fac și eu o faptă bună. Mi s-a părut dubios în momentul în care mi-a mai cerut și zece lei.

Care călugăriță îți mai cere bani după ce faci o faptă bună? Evident că nu i-am dat, dar l-am lăsat în plata Domnului”, a spus un taximetrist din municipiul Satu Mare pentru presa locală.

La sediul Poliției Locale, el le-a declarat polițiștilor locali că este mai profitabil să cerșească deghizat în femeie, mai ales când simulează și un handicap: "Ca bărbat, lumea te trimite la muncă. Îți mai trage și un pumn în cap”, a spus el, potrivit presasm.ro.

×
Subiecte în articol: falsa călugăriţă escrocherie
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close