Antena 3 CNN Actualitate Locale Copilul de doi ani care a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinți a intrat în moarte cerebrală

Copilul de doi ani care a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinți a intrat în moarte cerebrală

Copilul de doi ani din județul Neamț care a ajuns în comă de gradul al IV-lea la Spitalul de Copii din Iași după ce a fost bătut de mamă și de concubinul acesteia a intrat în această dimineață în moarte cerebrală.

Copilul de doi ani care a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinți a intrat în moarte cerebrală
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    04 Feb 2022   •   12:39

„Din punct de vedere medical nu mai putem spera la nicio îmbunătățire, este regretabil ce am constatat, dar după toate eforturile echipei medicale pacientul a fost declarat în moarte cerebrală.

Avea fracturi vechi și noi, necroză pe fesă, contuzii și echimoze, dar și contuzie cerebrală și hemoragie intracerebrală. Părinții nu își pot da vreun acord pentru deconectarea de la aparatele de menținere a funcțiilor vitale. Nu avem nicio posibilitate de a întrerupe conectarea de la aceste aparate. Depinde de resursele copilului în cât timp va surveni decesul”, a transmis managerul Spitalului de Copii Iași,  Alina Belu.

Mama copilului, o tânără de 20 de ani, și concubinul acesteia, de 17 ani, se află în arest preventiv și urmează să fie judecați pentru vătămare corporală și rele tratamente aplicate minorului.

Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț au precizat că nu știau de existența acestui caz, pentru că femeia are de domiciliul în județul Bacău și locuia fără acte în Urecheni.

 

×
Subiecte în articol: Neamţ copil coma batut moarte cerebrala
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close