Antena 3 CNN Actualitate Locale Doi români închiriau apartamente, chemau oameni care vindeau telefoane scumpe, le luau aparatele şi îi închideau în casă

Doi români închiriau apartamente, chemau oameni care vindeau telefoane scumpe, le luau aparatele şi îi închideau în casă

Un cuplu de români a fost condamnat definitiv și dat în urmărire, pentru că a furat telefoane scumpe și a sechestrat mai multe persoane. 

Doi români închiriau apartamente, chemau oameni care vindeau telefoane scumpe, le luau aparatele şi îi închideau în casă
Sursa foto: Hepta / Mediafax Foto / Marian Ilie
de Cristi Georgescu    |    07 Dec 2023   •   11:12

O femeie ademenea victimele în locuințe, apoi le încuia înăuntru. 

Cei doi au comis infracțiuni de furt, apelând la o metodă aparte în mai multe zone ale țării. 

Au fost cercetați în dosare în care apar numele mai multor păgubiți din Pitești, Râmnicu Vâlcea, Craiova, Buzău sau Târgu Jiu. 

Mecanismul era unul complex: cei doi închiriau în regim hotelier un apartament și contactau pe diverse site-uri persoane care vindeau telefoane mobile scumpe. 

Femeia îi convingea pe vânzători, sub diverse pretexte, să urce în apartamentul său atunci când veneau să încheie tranzacția. 

După ce victimele ajungeau în locuință, femeia le cerea telefonul pe motiv că intenționează să îl verifice online, timp în care pleca din casa închiriată și îi încuiau pe aceștia înăuntru pentru a nu urmări. 

În acest fel a fost prins în capcană și un bărbat din Râmnicu Vâlcea, care încerca să vândă un telefon cu 5.000 lei. 

Și el a fost închis în casă și, sub diverse pretexte, femeia a reușit să iasă din apartament, doar că victima celor doi a observat că a fost păcălită și sechestrată în casă. 

Așa că bărbatul a reușit să sune la 112 prin intermediul smart watch-ului pe care îl avea la el. A stat blocat în apartament circa 30 minute, iar apoi a fost eliberat de pompieri. 

Cei doi inculpați au fost condamnați definitiv de Curtea de Apel Pitești pentru lipsire de libertate în mod ilegal. 

Femeia a primit 4 ani și 10 luni închisoare cu executare, în timp ce soțul ei, cu o lună mai puțin. 

Inculpații au recunoscut comiterea faptelor, doar că s-au sustras apoi judecății pe tot parcursul cercetării judecătorești și astfel au fost dați în urmărire de Poliția Română. 

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close