Antena 3 CNN Actualitate Locale Dumitru Buzatu, prima declarație la ieșirea din penitenciar: "Poate mai târziu!"

Dumitru Buzatu, prima declarație la ieșirea din penitenciar: "Poate mai târziu!"

Antena 3 CNN a difuzat imagini cu Dumitru Buzatu, președintele suspendat al Consiliului Județean Vaslui, la eliberarea din penitenciar.

Dumitru Buzatu, prima declarație la ieșirea din penitenciar: "Poate mai târziu!"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   16:00

El va rămâne în arest la domiciliu pe perioada procesului pentru luare de mită, după ce a stat în arest preventiv din luna septembrie 2023.

"Relativ bine", a răspuns Buzatu atunci când a fost întrebat cum se simte.

El a mai fost întrebat cum a fost perioada din detenția preventivă.

"Am să vă spun când se vor termina toate lucrurile astea. Acum vă rog să mă scuzați. Nu vreau să consumăm mai mult timp...N-am niciun mesaj, deocamdată. Poate mai târziu", a fost răspunsul său.

Acuzat și trimis în judecată pentru luare de mită, Buzatu a fost întâmpinat de fiul său la ieșirea din penitenciar și părăsit locul detenției la bordul unui autoturism de teren, potrivit Antena 3 CNN.

Dumitru Buzatu iese din închisoare după șapte luni: fostul președinte al CJ Vaslui, trimis de instanță în arest la domiciliu

Încarcerat în Penitenciarul Vaslui, Buzatu a cerut arestul la domiciliu în locul detenției preventive, în care se află din septembrie 2023.

Tribunalului Vaslui a decis în favoarea lui Buzatu în data de 15 aprilie anul curent, însă procurorii DNA au contestat decizia.

Curtea de Apel Iași a respins, însă, miercuri, contestația DNA.

"După mai bine de șapte luni, iată că Dumitru Buzatu a reușit să-i înduplece pe magistrați și să îi convingă de faptul că nu mai reprezintă un pericol public și poate, deci, să fie trimis în arest la domiciliu.

În toată această perioadă de arest la domiciliu, Buzatu are o serie restricții și obligații pe care trebuie să le îndeplinească. În primul rând, nu are voie să intre în contact cu alți martori din dosar.

El va trebui să anunțe organele judiciare ori de câte ori își schimbă domiciliul sau se deplasează de la domiciliu, în afara cazurilor de maximă urgență.

În plus, trebuie să anunțe organele judiciare și în legătură cu sursele lui de venit. Buzatu nu are voie să participe la întruniri de niciun fel, nici de tip social și nici de tip politic, pe timpul cât va sta în arest la domiciliu", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Cătălina Buzoianu.

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close