Antena 3 CNN Actualitate Locale Pățania locatarilor unui bloc din Cluj: Buni de plată, cu taxă la avizier, pentru înmormântarea unei vecine necunoscute

Pățania locatarilor unui bloc din Cluj: Buni de plată, cu taxă la avizier, pentru înmormântarea unei vecine necunoscute

Locatarii unui bloc din Cluj s-au trezit la avizier cu "cheltuieli de înmormântare" pentru o vecină necunoscută.

Pățania locatarilor unui bloc din Cluj: Buni de plată, cu taxă la avizier, pentru înmormântarea unei vecine necunoscute
Sursa foto: Gettyimages
de Ioana Mircea    |    20 Mar 2024   •   18:30

Locuitorii de pe Aleea Bizușa, nr. 6, din cartierul Gheorgheni din Cluj-Napoca, au fost surprinși să descopere că taxa de înmormântare a fost inclusă în lista de cheltuieli a asociației lor de proprietari. Cu toate acestea, oamenii nu s-au lăsat și au depus plângere. Într-un final, lucrurile s-au rezolvat.

Asemenea incidente nu sunt rare în Cluj-Napoca. Potrivit presei locale, alte asociații de locatari din oraș au fost confruntate cu aceeași problemă, însă niciuna nu a făcut plângere până acum.

Într-un comunicat oficial, Serviciul Relații cu Consiliul și Administrația locală a precizat că, în perioada ianuarie-decembrie 2023, a dispus luarea măsurilor impuse de lege pentru Asociația de proprietari Bizușa nr. 6, după ce aceasta a introdus taxa de înmormântare în lista de cheltuieli. Cu toate acestea, Primăria Cluj-Napoca nu a aplicat sancțiuni, deoarece asociația a respectat solicitările de a elimina taxa, ratificând decizia în cadrul unei Adunări Generale.

"Legea a triumfat", a declarat unul dintre locatarii blocului. Reprezentanții autorităților au subliniat că alegerea și demiterea reprezentanților asociației de proprietari sunt de competența Adunării Generale și nu a serviciului de specialitate din cadrul autorității publice locale.

”În ceea ce privește dispunerea schimbării conducerii asociației de proprietari, vă răspundem că, în conformitate cu prevederile art. 53 lit. a) și k) din Legea nr. 196/2018, cu modificările și completările ulterioare, adunarea generală alege și revocă din funcție președintele, ceilalți membri ai comitetului executiv și cenzorul/comisia de cenzori și mandatează președintele și comitetul executiv pentru angajarea și eliberarea din funcție a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori (...), în scopul administrării și bunei funcționări a condominiului", au precizat autoritățile, potrivit stiridecluj.ro.

×
Subiecte în articol: bloc Cluj înmormântare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close