Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România în care se construiește cel mai modern stadion: Va avea zero consum de energie și este botezat după o legendă a fotbalului

Orașul din România în care se construiește cel mai modern stadion: Va avea zero consum de energie și este botezat după o legendă a fotbalului

Autoritățile locale au undă verde pentru ridicarea celui mai modern stadion din România.

Orașul din România în care se construiește cel mai modern stadion: Va avea zero consum de energie și este botezat după o legendă a fotbalului
Sursa foto: captură adevărul.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2024   •   16:00

Este vorba despre o construcție cu peste 15.000 de locuri și consum energetic zero, pentru că va beneficia de panouri fotovoltaice și pompe de căldură de ultimă generație.

Noua tribună sportivă va fi ridicată după ce municipalitatea din Pitești va semna, în următoarele săptămâni, contractul de execuție cu o firmă de specialitate.

Între timp, a fost finalizată, luna trecută, demolarea vechiului stadion, inaugurat în anul 1964.

În plus, o contestație depusă cu privire la atribuirea contractului a fost respinsă de organismul abilitat, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

"Etapa proiectării pentru viitorul stadion a fost deja finalizată. Contractul va fi semnat, cel mai probabil, în următoarele săptămâni, ceea ce înseamnă că în această primăvară vor putea începe lucrările efective la noul stadion din Pitești. Arena sportivă va fi gata, cel târziu, în toamna anului 2026 și va fi cea mai spectaculoasă din România", a precizat Cristian Gentea, primarul Piteștiului, citat de adevarul.ro.

"Stadionul din Pitești este inclus în cele 240 de proiecte prioritate națională. Pe seama numeroaselor panouri fotovoltaice și a pompelor de căldură, consumul de energie va fi zero în zilele în care se vor disputa meciuri", a arătat, la rândul său, Vlad Niculae, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, conform sursei citate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Viitorul stadion va purta numele "Nicolae Dobrin", ca și vechea arenă sportivă demolată în ianuarie.

Din cele 15.200 de locuri, 255 vor fi pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora.

232 de locuri sunt destinate jurnaliștilor. 

Construcția va fi certificată UEFA 4, fiind eligibilă pentru a găzdui competiții fotbalistice internaționale la cel mai înalt nivel, inclusiv meciuri de Liga Campionilor sau Europa League.

Toate tribunele viitorului stadion din Pitești vor fi acoperite.

Valoarea estimată a investiției se ridică la 401 milioane lei, fără TVA.

×
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close