Antena 3 CNN Actualitate Locale Un parc din Râmnicu-Sărat, închis din cauza ciorilor: "Este un disconfort atât olfactiv, cât şi vizual"

Un parc din Râmnicu-Sărat, închis din cauza ciorilor: "Este un disconfort atât olfactiv, cât şi vizual"

Parcul Central din municipiul Râmnicu-Sărat va fi închis în noapte de 21 spre 22 iulie pentru îndepărtarea ciorilor.

Un parc din Râmnicu-Sărat, închis din cauza ciorilor: "Este un disconfort atât olfactiv, cât şi vizual"
Sursa foto: Getty Images I bunhill
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2023   •   09:24

Administrația Domeniului Public (ADP) a anunțat că în noaptea de 21 spre 22 iulie, Parcul Central din municipiul Râmnicu-Sărat va fi închis temporar în scopul desfășurării unor exerciții pirotehnice destinate îndepărtării ciorilor, care reprezintă o sursă de disconfort auditiv, vizual și olfactiv.

Parcul Central va fi închis începând cu ora 21,00.

"Este vorba despre prezența unui număr mare de ciori în Parcul Central, în urma unui contract încheiat cu o firmă de specialitate încercăm să le înlăturăm prin folosirea unor materiale pirotehnice.

Vom închide parcul pe perioada intervenției firmei respective de la ora 21,00.

Citește șiExces de zel de la un poliţist care s-a luat la ceartă cu un parinte la un loc de joacă din Piteşti | Totul a pornit de la un tobogan

Va fi perimetrul asigurat, neavând acces nimeni, nu vor exista probleme în ceea ce privește siguranța populației", a declarat, pentru AGERPRES, directorul ADM Râmnicu-Sărat, Marina Grama.

Este pentru prima dată când administrația locală apelează la produse pirotehnice pentru alungarea păsărilor, ținând cont că încercările anterioare când au fost folosite diverse metode au eșuat rând pe rând.

"Seară de seară este o mizerie de nedescris, toate băncuțele sunt murdare, aleile, asta înseamnă că în fiecare dimineață cineva curăță aceste alei în perimetrul în care păsările se adăpostesc pe timpul nopții.

Este un disconfort atât olfactiv, cât și vizual.

Este prima dată când acționăm cu produse pirotehnice pentru că nu avem altă variantă.

Am încercat varianta cu sisteme audio, dar nu sunt eficiente.

Trebuie să găsim o soluție pentru a le înlătura pentru că acel parc nu arată așa cum ar trebui să arate. Să sperăm că această variantă va fi eficientă", a mai precizat Marina Grama.

×
Subiecte în articol: Ramnicu Sarat ciori Parc Central
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close