Antena 3 CNN Actualitate Locale O primărie din Botoșani s-a închis în toiul zilei, ca toți ca angajații să meargă la petrecerea unei secretare. Primarul: "Avem problemuțe cu o extindere de gaz"

O primărie din Botoșani s-a închis în toiul zilei, ca toți ca angajații să meargă la petrecerea unei secretare. Primarul: "Avem problemuțe cu o extindere de gaz"

Primăria din comuna Broscăuți, județul Botoșani, și-a închis porțile cu mult înainte de finalul programului, pentru ca angajații să meargă la petrecerea unei secretare. Mai mulți localnici au așteptat, degeaba, la porțile instituției. Antena 3 CNN a reușit să ia legătura cu primarul.

de Cătălin Onofrei    |    Ioana Mircea    |    02 Feb 2024   •   10:27

Într-o scenă desprinsă parcă dintr-o realitate mai degrabă absurdă decât obișnuită, primăria din comuna Broscăuți, județul Botoșani, și-a închis porțile în plină zi lucrătoare, pe data de 1 februarie, cu mult înainte de finalul programului.

Această acțiune neobișnuită a stârnit nemulțumire și întrebări în rândul locuitorilor, mai ales că nu exista nicio sărbătoare legală care să justifice închiderea.

Citește și: Primarul Sectorului 3 oferă soluții pentru lipsa de căldură din București | "Primăria Generală nu face și nu îi lasă nici pe alții să facă"

În mod normal, o zi de joi ar trebui să fie una activă pentru administrația locală, însă în acest caz, primăria și-a suspendat activitatea chiar de la ora 14:00. Cu toate că această acțiune ar putea părea la început lipsită de importanță, un incident ulterior a scos la iveală consecințele negative ale acestei decizii.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea imagini surprinse de Antena 3 CNN, de la petrecerea la care au participat angajații primăriei Broscăuți

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un cetățean din comuna Broscăuți, aflat în așteptarea unor răspunsuri oficiale de la primărie privind cererea sa pentru contracte de concesiune, a ajuns la instituție în acea zi și a constatat cu surprindere că porțile erau închise și niciun angajat nu era prezent la locul de muncă.

Această situație a lăsat cetățeanul în imposibilitatea de a obține informațiile de care avea nevoie, iar frustrarea sa a crescut atunci când s-a lovit de indiferența instituției, găsind porțile închise și fără nicio explicație.

"Acum am venit, știind ca programul lor este până la ora 16, ca la orice instituție publică. Am venit să depun această petiție. Cum să intru dacă poarta la aceasta oră este închisă", a spus cetățeanul.

Toți angajații primăriei, prezenți la petrecerea zilei de naștere a unei secretare

Astfel, toți cei 17 angajați ai primăriei au fost invitați la masa festivă, lăsând instituția fără niciun reprezentant în timpul programului. În ciuda insistențelor presei și ale cetățenilor, primarul comunei Broscăuți a ales să evite discuțiile cu privire la această situație, închizându-și telefonul imediat ce a fost informat de către un reprezentant al presei despre închiderea primăriei.

Reporterul Antena 3 CNN l-a contactat telefonic pe primarul comunei. Întrebat unde sunt toţi angajaţii, edilul a transmis presei că toţi sunt plecaţi cu munca, pe teren.

"Sunt plecat. Nu e nimeni. (n.r. la primărie). Suntem pe teren avem niște problemuțe cu o extindere de gaz", a spus primarul.

Antena 3 CNN a difuzat imagini de la petrecere. În cadrul acestora se vede cum angajații erau luau masa la restaurant și ascultau muzică de petrecere.

Pentru a clarifica situația și a lua măsuri adecvate, prefectul județului Botoșani a fost contactat și a promis să investigheze incidentul.

Acesta a subliniat că închiderea unei primării în mijlocul zilei lucrătoare este inacceptabilă și că va lua măsurile necesare pentru a asigura că astfel de situații nu se vor mai repeta în viitor.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close