Antena 3 CNN Actualitate Locale Primii români morți de frig în 2024. Ciclonul Polar a făcut ravagii la -18 grade Celsius

Primii români morți de frig în 2024. Ciclonul Polar a făcut ravagii la -18 grade Celsius

Primii români morți de frig în acest an sunt din Buzău, respectiv Galați. Este vorba despre patru oameni, care au pierit după ce minimele au coborât până la minus 18 grade Celsius.

de Andreea Borboros    |    Ioana Mircea    |    10 Ian 2024   •   16:57

Gerul cumplit din ultimele zile a făcut deja primele victime omenești. O femeie în vârstă de 79 de ani, din Galați, a fost găsită de vecini în curtea unei locuințe.

Aceasta era îmbrăcată într-un capot și papuci de casă. În momentul în care medicii au ajuns la ea, femeia decedase din cauza unei hipotermii. Tot în Galați, o altă femeie, în vârstă de 46 de ani a fost găsită fără suflare în fața casei sale, iar un bărbat de 41 de ani a fost găsit decedat de medicii chemați de vecini. Toate aceste decese au survenit în urma șocului termic.

Citește și: Ciclonul polar face prăpăd în România! Oameni blocați în zăpadă şi restricţii de circulaţie. Cursuri suspendate în mai multe şcoli

Ieri, în Buzău o femeie în vârstă de 46 de ani a fost preluată de un echipaj de pe ambulanță, în șoc hipotermic. În ciuda manevrelor de resuscitare, femeia nu a mai putut fi salvată, iar medicii au declarat că aceasta a murit de frig.

Cadrele medicale ne sfătuiesc că în cazul în care vrem să ieșim afară să fim bine îmbrăcați, în caz contrat să stăm cât mai mult la căldură, în case.

×
Subiecte în articol: ger frig morti
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close