Antena 3 CNN Actualitate Măsuri radicale în România. DIICOT a înființat Biroul de combatere a terorismului

Măsuri radicale în România. DIICOT a înființat Biroul de combatere a terorismului

Măsuri radicale în România. DIICOT a înființat Biroul de combatere a terorismului
Sursa foto: Foto: Agerpres
25 Mar 2016   •   10:16

În cadrul DIICOT a fost înfiinţat Biroul de Combatere a Terorismului. Ordinul s-a emis de curând şi urmează să fie aprobat de Ministerul Justiţiei şi CSM. Biroul va avea doi procurori angajaţi care vor analiza suspiciunile de terorism.

În acelaşi timp, DIICOT cere introducerea în lege a mai multor infracţiuni noi care vizează finanţarea teorismului din România şi acuzarea celor care ajută teroriştii să tranziteze ţara.

Tot procurorii au cerut ca accesarea de site-uri jihadiste să fie pedepsită de lege.

Reporterul Antena 3, Ana Mara Roman, a explicat despre ce este vorba:

“Este un pas foarte important pentru anchetatorii din România, să îmbunătățesacă legislația pentru combaterea terorismului, mai ales în lumina ultimelor incidente care au avut loc la Bruxelles, la Paris anul trecut. România s-a angajat, în urmă cu două săptămâni, să își adapteze legislația la realitățile de astăzi. Biroul pentru Combaterea Terorismului a fost înființat în această săptămână, urmând ca acesta să fie avizat atât de către Ministerul Justiției, cât și de CSM. Mai important, tot sub umbrela DIICOT se va înființa Serviciul împotriva finanțării terorismului și asta pentru că în țară ar exista informații privind finanțarea terorismului.”

Măsurile vin la scurt timp după atentatele sângeroase din Belgia. Poliţia belgiană continuă vânătoarea de terorişti. În această noapte, trimişii speciali Antena 3 la Bruxelles au asistat la o operaţiune de amploare a poliţiei, în cartierul în care se ascundeau teroriştii sinucigaşi de la aeroport.

Şase persoane au fost arestate, unele chiar în centrul oraşului, în faţa sediului Parchetului Federal. Şi în Franţa a fost reţinut un individ implicat în pregătirea unui atac terorist de amploare.

×
Subiecte în articol: DIICOT
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close