Antena 3 CNN Actualitate Media Gala APTR a adus numeroase premii posturilor Antena 3 şi Antena 1

Gala APTR a adus numeroase premii posturilor Antena 3 şi Antena 1

Gala premiilor APTR, ediţia a XXI-a, desfăşurată luni seară, a adus posturilor Antena 3 şi Antena 1 opt premii. Cea care a deschis palmaresul televiziunilor Intact a fost Carmen Avram, laureată la categoria "Condiţia umană", pentru campania "Împreuna dăm viaţă poveştilor", realizată pentru Observator.

Gala APTR a adus numeroase premii posturilor Antena 3 şi Antena 1
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Mai 2011   •   23:16

Premiul pentru "Anchetă" i-a fost înmânat lui George Colgiu, reporterul Antenei 1 pentru materialul "Mafia retrocedărilor”. Înainte de a-i înmâna diploma, jurnalistul Cornel Nistorescu a precizat: "Antena 1, prin anchetă şi Antena 3, prin reportaj, sunt printre puţinele posturi care mai fac astfel de materiale jurnalistice.”

Premiul la categoria "Interviu” i-a fost acordat lui Victor Ciutacu, pentru emisiunea "Vorbe Grele”. Premiul a fost ridicat de Mircea Badea.

Jurnaliştii Antenei 3, Oana Stancu şi Adrian Ursu au luat şi ei premiul "Jean Louis Calderon” pentru emisiunea "Ora de foc”. "Când ţi se oferă acest premiu înseamnă că ceea ce s-a întâmplat cu "Ora de foc" nu a fost în zadar şi ce trebuia să se audă s-a auzit", a declarat Oana Stancu.

Adrian Ursu a ţinut să îi mulţumească lui Sebastian Ghiţă (n.r. Patronul Realitatea TV) pentru cenzură. "I-am mulţumit domnului Mogulghiţă pentru că altfel nu ajungeam aici. Am văzut în seara asta un lucru trist, acela că în 2011 încă mai aplaudăm pentru a păstra o emisiune în viaţă. Am aplaudat ca să îi încurajăm pe oamenii ca şi Oana şi ca şi mine sunt victimele unei cenzuri ce o credeam dispărută", a explicat Ursu.

Premianţii pentru "Reportaj de călătorie” au fost prezentatorii de ştiri Andrei Zaharescu şi Andreea Berecleanu, realizatori ai emisiunii "2 p-un week-end”, difuzată anul trecut pe Antena 3.

La categoria "Investigaţie politică”, premiul i-a fost acordat lui Radu Tudor, realizatorul "Punctului de întâlnire” iar împreună cu colega sa, Dana Grecu, au câştigat premiul pentru talk-showul "La ordinea zilei”, pentru a-l treilea an consecutiv. "Ne bucurăm în fiecare zi că experimentăm presa liberă", a declarat Dana Grecu, în timp ce colegul ei a adăugat că "pe măsură ce actualul regim apasă tot mai tare pe pedală, lucrul acesta ne întăreşte şi ne face şi mai încăpăţânaţi să mergem până la capăt în lupta asta pe care noi o considerăm dreaptă şi corectă".

După ce a luat diploma pentru cel mai bun talk-show şi vedeta anului, acum juriul APTR a premiat-o pe Gabriela Vrânceanu Firea pentru "Moderator de prime-time”. "APTR este juriul profesional, singurul, care poate decide ce oameni au făcut performanţă în anul anterior. Mă bucur că fac parte dintr-o echipă puternică, imbatabilă", a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.

Premiul de excelenţă a fost câştigat de Alessandra Stoicescu, moderatoarea emisiunii "100 de minute”, pentru teledonul din 2010, iar "Premiul special al juriului", şi cel mai important, i-a fost înmânat lui Mihai Gâdea pentru emisiunea "Sinteza Zilei”, ediţia în care a fost invitat Adrian Sobaru. "A fost primul jurnalist care l-a invitat pe Adrian Sobaru, primul care a făcut legătura cu mesajul de pe tricou”, a precizat Lucia Hossu Longin.

×
Subiecte în articol: jurnalisti Antena 3 Antena 1 emisiuni
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close