Antena 3 CNN Actualitate Medic de la Spitalul Colțea electrocutat în sala de operație: ”Toată echipa operatorie a fost afectată, la fel și pacientul”

Medic de la Spitalul Colțea electrocutat în sala de operație: ”Toată echipa operatorie a fost afectată, la fel și pacientul”

Medic de la Spitalul Colțea electrocutat în sala de operație: ”Toată echipa operatorie a fost afectată, la fel și pacientul”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
28 Iul 2016   •   14:15

Un cunoscut medic de la spitalul Colţea din Bucureşti a fost la un pas de moarte după ce s-a electrocutat în sala de operaţie, din cauza unui aparat defect. Este vorba despre un electrobisturiu, care era folosit în timpul unei intervenţii chirurgicale.

Medicul Marian Stamate este acum la terapie intensivă.

Vicepreședintele Federației Hypocrat, dr. Eleodor Cârstoiu, a afirmat, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că medicul electrocutat în sala de operație este în stare stabilă acum.

”Nu e prima dată când se întâmplă un asemenea incident

”Noi cerem modernizarea sistemului public de sănătate din România, care include și clădirile și aparatura cu care lucrăm. Nu e prima dată când se întâmplă un asemenea incident”, a spus dr. Eleodor Cârstoiu, la Antena 3.

Dr. Eleodor Cârstoiu a precizat că un alt medic prezent în spital a continuat operația în cauză, după incidentul nefericit.

Medicul Marian Stamate, care s-a electrocutat în timpul unei operații efectuate la Spitalul Clinic Colțea din București, a vorbit la Antena 3 despre incidentul care îi putea fi fatal.

”Sunt în stare stabilă, încă cu fenomene cardiace monitorizate de colegii mei din ATI și cardiologi”, a spus medicul, într-o intervenție telefonică la Antena 3, unde a precizat că toată echipa operatorie a fost afectată de incident, la fel și pacientul de pe masa de operație.

Medicul Marian Stamate a declarat că în urmă cu trei luni a trecut printr-un incident similar, pe care l-a raportat conducerii spitalului, însă nu s-a făcut nimic în acest sens.

Managerul de spital: Despre pacient am aflat că e bine

Cu toate acestea, managerul Spitalului Clinic Colțea din București, Anca Lupu, a afirmat, la Antena 3, că nu poate da declarații pentru că ancheta internă din spital nu s-a finalizat. Mai mult, ea a comentat în intervenția telefonică de la Antena 3 incidentul de acum trei luni, arătând că atât pacientul cât și medicul ”sunt bine și nu au nimic”.

Cu toate acestea, atât medicul Stamate, cât și pacientul răniți astăzi sunt încă monitorizați la terapie intensivă.

Ministerul Sănătății, despre cazul Colțea: Nu putem face nimic

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății Laurențiu Colintineanu a afirmat că ministerul nu poate face nimic în acest caz pentru că Spitalul Colțea se află în subordinea autorităților locale, în cazul de față Primăria Capitalei.

Mai mult, el a precizat că toate contractele de instalare de echipamente și de mentenanță sunt în atribuția managementului spitalului.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close