Antena 3 CNN Actualitate Metoda incredibilă prin care mai mulți polițiști din Huși i-au determinat pe șoferi să facă greșeli în trafic

Metoda incredibilă prin care mai mulți polițiști din Huși i-au determinat pe șoferi să facă greșeli în trafic

Mai mulți polițiști din Huși, județul Vaslui, sunt suspectați că au luat mită în mod repetat de la mai mulți șoferi.

Metoda incredibilă prin care mai mulți polițiști din Huși i-au determinat pe șoferi să facă greșeli în trafic
Sursa foto: Arhivă
de Georgiana Adam    |    30 Noi 2023   •   19:30

În cursul zilei de marți, ofițeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au efectuat percheziţii domiciliare în 16 locaţii, de pe raza municipiului Huşi, dintre care una chiar la sediul Poliției, într-o cauză penală vizând infracţiuni de luare de mită care ar fi fost comise de către opt poliţişti de la Poliția Locală şi un poliţist de frontieră.

Mai exact, grupul folosea complici pentru a forța șoferii să încalce regulile de circulație, apoi îi opreau în trafic și le cereau bani ca să nu le rețină permisele pe loc.

Citește și: Scandal la o biserică din Târgu Jiu, de Sfântul Andrei. Poliţia a intervenit, pentru că preotul nu a fost lăsat să slujească

Agenții îi puneau pe doi șoferi să meargă încet cu mașina, în fața altor conducători auto, în zone marcate cu linie continuă, unde nu era permisă depășirea.

Când cei din urmă își pierdeau răbdarea și depășeau erau opriți imediat de către polițiști, care le cereau mită ca să nu îi sancționeze.

”Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui - Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie - 0800.806.806”, au precizat reprezentanţii DGA într-un comuncat, conform Vremea Nouă.

Grupul practica metoda din luna iunie a acestui an și până acum.

 

×
Subiecte în articol: politisti Husi mita
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close