Antena 3 CNN Actualitate Mihai Gâdea a prezentat strategia salvatoare în lupta cu COVID-19: ”Am avut la îndemână ceea ce au făcut ei, doar că s-a dat cu piciorul”

Mihai Gâdea a prezentat strategia salvatoare în lupta cu COVID-19: ”Am avut la îndemână ceea ce au făcut ei, doar că s-a dat cu piciorul”

Realizatorul Mihai Gâdea a prezentat soluția salvatoare în lupta cu Covid-19, la care a apelat Coreea de Sud, care ajusese să fie cea mai afectată țară din lume, după China. El spune că autoritățile trebuie să vadă și să aplice această strategie salvatoare.

Mihai Gâdea a prezentat strategia salvatoare în lupta cu COVID-19: ”Am avut la îndemână ceea ce au făcut ei, doar că s-a dat cu piciorul”
Sursa foto: foto: captura Antena 3
de Cristina Tudorache    |    21 Iul 2020   •   23:30

”România trebuie să se trezească. Noi am avut la îndemână ceea ce au făcut ei, doar că s-a dat cu piciorul. Au fost specialiști care au vorbit despre soluțiile lor, numai că la noi s-a dat cu piciorul. Există soluții și aceasta este vestea bună. Dacă se trezesc și dacă fac ce a făcut Coreea de Sud e o veste bună!”, a declarat Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

Mihai Gâdea: ”Am avut la îndemână ceea ce au făcut ei, doar că s-a dat cu piciorul”

Mihai Gâdea susține că sud-coreenii erau pregătiți în lupta cu pandemia, după ce, în 2015, au elaborat un plan de abordare, în urma epidemiei de MERS (Middle East Respiratory Syndrome), care a ucis 36 de persoane. Realizatorul  spune că strategia Coreei de Sud este cu atât mai lăudabilă, cu cât nu a presupus carantinarea orașelor.

”Tări din toată lumea au intrat în carantină în încercarea de a reduce răspândirea coronavirusului. În Coreea de Sud, oamenii au început să iasă din nou pe străzi. Începând cu sfârșitul lui februarie, Coreea de Sud raporta o creștere bruscă a cazurilor de coronavirus, cu peste 5.000 de infectări. 

Dar apoi ceva s-a schimbat. În timp ce în cele mai multe țări cazurile continuă să crească, cifrele din Coreea au început să rămână la același nivel și chiar să scadă.”, se arată în preambulul materialului prezentat la Sinteza Zilei.

”Am învățat multe lecții - importanța testului de diagnostic și că avem nevoie de măsuri de prevenire a infectării. Am produs o mulțime de teste pe care le-am distribuit în fiecare spital.”, susține un medic din Coreea de Sud. 

Alături de testare, identificarea rapidă a contacților direcți ai bolnavilor de Covid-19 a fost un alt punct important pe agenda sud-coreenilor.

Întregul material video despre strategia Coreei de Sud poate fi vizualizat mai jos.

Strategia salvatoare în lupta cu pandemia Covid-19, la Sinteza Zilei. Mihai Gâdea: ”Am avut la îndemână ceea ce au făcut ei, doar că s-a dat cu piciorul”

Coreea de Sud a dezvoltat strategia salvatoare în urma epidemiei de MERS

Epidemia din 2015 a obligat țara să-și regândească abordarea asupra bolilor infecționase și Centrul sud-coreean pentru controlul bolilor a pus la punct un laborator special să se pregătească pentru cel mai negru scenariu posibil.

Legile asupra administrării și răspândirii de informații despre pacienții cu boli infecțioase s-au schimbat semnificativ și aceste modificări au fost vizibile acum, când Guvernul a folosit alerte telefonice pentru a avertiza cetățenii dacă se află în vecinătatea unui pacient.

 

×
Subiecte în articol: strategie pandemie Mihai Gâdea
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close