Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Agriculturii deschide Târgul produselor agroalimentare românești: „Unul din principalele obiective este de a intra pe piața europeană”

Ministrul Agriculturii deschide Târgul produselor agroalimentare românești: „Unul din principalele obiective este de a intra pe piața europeană”

Ministrul Agriculturii deschide Târgul produselor agroalimentare românești: „Unul din principalele obiective este de a intra pe piața europeană”
Sursa foto: FOTO: captură Antena 3
10 Oct 2017   •   11:32

România sărbătoreşte astăzi, pentru prima oară, Ziua Națională a produselor agroalimentare românești.

Evenimentul este marcat în întreaga ţară, printr-o serie de târguri.

În Capitală, peste 100 de producători din toate colţurile țării, îşi expun marfa în Parcul Herăstrău, la intrarea de la piaţa Charles de Gaulle. 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea spune că aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Mai mult, în opinia sa, unul din principalele obiective este ca produsele românești să fie promovate pe piața europeană.

„În toată țara și în toata România există astăzi activități înscrise în aceste interse naționale de prezentare a produselor agroalimentare românești. Vor continua aceste acțiuni concrete pe anumite zile care vor fi anunțate publicului astfel încât să realizăm această legatură între producător și consumator. Sunt încă 14 produse în programul de guvernare. Unul din obiective este de a intra pe piața europeană cu produse cu înregistrare geografică recunoscută  sau cu denumire de origine recunoscută” a declarat Petre Daea.

Târgul, organizat de Ministerul Agriculturii şi de Primăria Capitalei, este deschis până pe 15 octombrie.

×
Subiecte în articol: ministrul Agriculturii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close