Antena 3 CNN Actualitate Mircea Badea: Ţara în care trăim este absolut îngrozitoare în momentul ăsta. Nu-mi aduc aminte să fi trăit vreodată un astfel de moment!

Mircea Badea: Ţara în care trăim este absolut îngrozitoare în momentul ăsta. Nu-mi aduc aminte să fi trăit vreodată un astfel de moment!

Mircea Badea:  Ţara în care trăim este absolut îngrozitoare în momentul ăsta. Nu-mi aduc aminte să fi trăit vreodată un astfel de moment!
22 Sep 2016   •   01:28

Mircea Badea se declară foarte revoltat de faptul că decizia justiţiei în cazul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, despre care judecătorii au decis că procurorii DNA i-au încălcat dreptul la apărare, nu a determinat în spaţiul public nicio reacţie - nici din partea presei şi nici din partea autorităţilor statului şi mai ales a procurorului şef al DNA Laura Codruţa Kovesi.

''Dumneavoastră aţi văzut astăzi pe undeva, pe oriunde, vreo ceva, vreo întrebare, vreo afirmaţie, vreun editorial, vreun orice în spaţiu public în legătură cu decizia Tribunalului Bucureşti de ieri conform căreia procurorii DNA i-au încălcat dreptul la apărare Liei Olguţa Vasilescu? Răspuns: Nu! Aţi văzut cumva că jurnalistul de rigolă, jurnalistul trotuarist a întrebat-o pe doamna Koveşi cu privire la faptul că DNA i-a încălcat dreptul la apărare Olguţei Vasilescu? Răspuns: Nu! Nu există speţa aia. Există doar Gabriel Oprea. Dar pentru că au încălcat ăia dreptul fundamental al omului - la CEDO îţi dă amendă ''meleoane'' de euro pe asta - nu a întrebat-o niciun jurnalist? Niciunul! Este îngrozitor, ţara în care trăim este absolut îngrozitoare în momentul ăsta. Eu nu-mi aduc aminte să fi trăit vreodată un astfel de moment'', a spus Mircea Badea.

Tribunalul Bucureşti a declarat marți ca fiind nule mai multe probe strânse de anchetatori în dosarul în care primarul municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a fost trimisă în judecată de DNA pentru infracţiuni de corupţie, judecătorii stabilind că acesteia i s-a încălcat dreptul la apărare.

Subiectul a fost comentat de Mircea Badea în ediția de marți a emisiunii ''În gura presei''.

''Nu vi se pare că e aici o miză personală, că nu are nimic de-a face cu o acțiune legitimă a statului de drept? Absolut nicio legătură'', a fost coomentariul lui Mircea Badea.

Realizatorul TV a atras atenția că dacă Lia Olguța Vasilescu s-ar adresa CEDO pentru încălcarea drepturilor sale și ar câștiga procesul, procurorii de caz ar trebui să fie buni de plată, iar alături de ei și procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, în cazul în care semnătura sa se regăsește în rechizitoriul întocmit de subalternii săi.

×
Subiecte în articol: În gura presei
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close