Antena 3 CNN Actualitate OMV Petrom, obligată să plătească taxa de solidaritate. Parlamentul a adoptat legea

OMV Petrom, obligată să plătească taxa de solidaritate. Parlamentul a adoptat legea

Compania OMV Petrom va fi obligată să plătească taxa de solidaritate, după ce Camera Deputaților a adoptat astăzi legea prin care se instituie taxa de solidaritate pentru companiile din sectorul energetic.

OMV Petrom, obligată să plătească taxa de solidaritate. Parlamentul a adoptat legea
Sursa foto: Profimedia Images
de Ioana Mircea    |    03 Mai 2023   •   13:41

Camera Deputaților a adoptat astăzi legea prin care se instituie taxa de solidaritate pentru companiile din sectorul energetic. Legea a fost adoptată cu 182 de voturi pentru, 38 contra și 44 de abțineri.

Prin intermediul acestei legi s-a instituit contribuția de solidaritate pentru societățile care au activitate în extracția țițeiului, gazelor naturale, huilei, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obținute pentru rafinarea petrolului.

Astfel, compania OMV Petrom va fi obligată, de această dată prin lege, să plătească taxă de solidaritate către statul român. Mai exact OMV Petrom va plăti o taxă de 350 lei pe tona de țiței procesat, respectiv aproximativ 300 de milioane de euro pe an.

Citeşte şi: Ce salarii au avut în 2022 şefii OMV Petrom, cea mai mare companie din România

Contribuția de solidaritate urmează să fie folosită pentru sprijinirea financiară a consumatorilor finali de energie, în special a gospodăriilor vulnerabile, a întreprinderilor din industriile mari consumatoare de energie, pentru dezvoltarea autonomiei energetice şi sprijinirea proiectelor menite să reducă efectele negative ale crizei energetice.

×
Subiecte în articol: OMV Petrom taxă solidaritate
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close