Antena 3 CNN Actualitate "Suntem la o lună-două de faliment". Pagubă de 1.000.000 de euro şi anchetă tergiversată, după un incendiu la un depozit din Jilava

"Suntem la o lună-două de faliment". Pagubă de 1.000.000 de euro şi anchetă tergiversată, după un incendiu la un depozit din Jilava

Un incendiu izbucnit în luna februarie a anului trecut într-un depozit aflat într-un parc industrial din Jilava, lângă Bucureşti, a provocat o pagubă de un milion de euro, iar ancheta nu a fost nici până acum finalizată.

"Suntem la o lună-două de faliment". Pagubă de 1.000.000 de euro şi anchetă tergiversată, după un incendiu la un depozit din Jilava
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    31 Aug 2023   •   12:40

Totul a început în luna februarie a anului trecut, atunci când un incendiu a izbucnit la un depozit situat în parcul industrial Progresul din Jilava. Flăcările s-au extins şi la un alt depozit, aflat în imediata apropiere, care aparţine unei companii de mobilă.

Toată marfa deţinută în acel depozit a ars în incendiu, iar paguba s-a ridicat la aproximativ un milion de euro. O anchetă a fost deschisă, însă nici până astăzi nu a fost finalizată, astfel încât paguba să poată fi recuperată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"O parte dintre clienţi i-am pierdut, după ce toată marfa pe care o aveam a ars, avem împrumuturi, am rezistat mai bine de un an, însă suntem la o lună-două de faliment, iar ancheta este tergiversată", a declarat Sorin Crudu, unul dintre administratorii firmei păgubite.

Oamenii spun că autorităţile nu au nicio pistă în ceea ce priveşte cauza izbucnirii incendiului, iar expertiza ar fi trebuit finalizată în luna noiembrie a anului trecut, însă nici până astăzi nu a fost depusă la dosar.

Mai mult, instanţa de judecată a obligat procurorul de caz să soluţioneze cazul până la data de 1 septembrie 2023, respectiv mâine, însă păgubiţii nu au nicio speranţă că acest lucru se va întâmpla.

Cum arăta depozitul din Jilava înainte de incendiu

"Constată depăşirea duratei rezonabile a procesului penal şi, pe cale de consecinţă, stabileşte drept termen pentru finalizarea urmăririi penale – 01.09.2023 în care procurorul să rezolve cauza (conform art. 327 C.proc.pen). Petentele nu pot formula o nouă contestaţie întemeiată pe disp. art.488 ind.1 C.proc.pen., mai devreme de 01.09.2023. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă", se arată în decizia luată de Judecătoria Cornetu pe 6 aprilie 2023.

Mai mult, administratorii firmei au fomulat o plângere împotriva anchetatorilor, însă Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu i-a anunţat că ancheta se derulează în continuare şi sunt cerute diverse documente.

"Expertul trebuia să depună raportul până pe 7 noiembrie 2022. De atunci, ni se spun tot felul de tertipuri. Problema e şi la Poliţie, dar şi la expertul desemnat să efectueze raportul. Ba poliţistul este în concediu, ba expertul nu a reuşit să ajungă. Noi, la acest moment, nu avem gata raportul de expertiză, iar termenul de finalizare a dosarului este 1 septembrie 2023", a declarat Nicu Vîrtosu, avocatul companiei păgubite.

×
Subiecte în articol: incendiu Jilava București
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close