Antena 3 CNN Actualitate Pe cine a sunat şoferul drogat în timp ce era la Poliţie | Filmul complet al tragediei de la Vama Veche

Pe cine a sunat şoferul drogat în timp ce era la Poliţie | Filmul complet al tragediei de la Vama Veche

Dezvăluiri în exclusivitate despre ce s-a întâmplat în noaptea tragică în care şoferul drogat a ucis doi tineri la Vama Veche. În timp ce se află la sediul Poliţiei, tânărul de 19 ani, care peste numai câteva zeci de minute urma să provoace nenorocirea, a dat un telefon şi i-ar fi spus celui cu care vorbea că Poliţia nu are ce să îi facă.

de Carmina Pricopie    |    23 Aug 2023   •   11:31

Totul ar fi început la ora 00.40, atunci când un cetăţean a sunat la 112 şi a reclamat că o maşină meargea haotic pe stradă. Poliţistul de la Ordine Publică, detaşat de la Bucureşti, a întrebat dacă să meargă să îl caute, însă dispecerul de la Poliţie i-a răspuns că nu pentru că trebuia să stea pe blocadă, respectiv anumite puncte fixe în faţa unor cluburi.

La ora 02.40, Vlad Matei Pascu a fost găsit din întâmplare şi tras pe dreapta. Avea doar cartea de identitate asupra sa, fiind în maşină cu doi tineri pe care îi cunoscuse în acea noapte, în Vama Veche. Şoferul le-a spus poliţiştilor că actele sunt la tatăl lui, care s-ar fi aflat în Constanţa. Agentul ar fi sunat la Dispecerat şi a cerut să îl verifice în baza de date pe şofer, dar şi maşina. I s-ar fi spus că totul este în regulă.

Agentul a cerut un echipaj de la Rutieră pentru ca şoferul să fie testat, însă i s-ar fi răspuns că nu e niciunul disponibil. I s-a indicat să îl ducă la sediul Poliţiei Vama Veche pentru că acolo se afla aparatul etilotest. Mai mult, agenţii nu aveau voie să îl scoată din secţie pentru că altfel s-ar fi stricat. Agentul ar fi spus că nu are competenţă pentru a face testări, el fiind de la Ordine Publică. Ulterior, un alt agent, care se afla în zonă, a ajuns la Poliţia Vama Veche şi l-a testat pe şofer în curte.

Totodată, echipajul a cerut în Dispecerat să vină cei de la BCCO (Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate) pentru drogurile găsite în maşină. Potrivit surselor citate de Antena 3 CNN, li s-a spus să sigileze drogurile într-un plic şi să le lase la mapă la Poliţia Mangalia şi să îşi continue treaba în punctele fixe din blocadă.

Aceleaşi surse au arătat că, în timp ce se afla la Poliţia Vama Veche, Vlad Matei Pascu a dat un singur telefon unui prieten căruia i-ar fi spus să îl aştepte şi că Poliţia nu are ce să îi facă.

Acelaşi agent de la Ordine Publică, care l-a oprit în trafic la ora 02.40, a fost cel care l-a prins şi după accident.

×
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close