Antena 3 CNN Actualitate 56 de pompieri români îi vor schimba pe colegii lor care sting incendiile din Grecia

56 de pompieri români îi vor schimba pe colegii lor care sting incendiile din Grecia

Un alt contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia, marți, pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autoritățile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure și vegetație din Nord-Estul Greciei, în zona orașului Alexandroupolis.

56 de pompieri români îi vor schimba pe colegii lor care sting incendiile din Grecia
Sursa foto: Guvernul României/ Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Aug 2023   •   20:30

După nouă zile de misiuni desfășurate în Grecia, alți 56 de pompieri îi vor schimba pe colegii lor aflați pe teritoriul elen.

Contingentul nou, plecat marți, este format din 56 de pompieri. Aceștia au plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autoritățile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure și vegetație din Nord-Estul Greciei, în zona orașului Alexandroupolis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Modulul național specializat de stins incendii de pădure, care a plecat spre Grecia în data de 21 august și care însumează tot 56 de pompieri, se va întoarce în țară după ce va preda colegilor din cel de-al doilea schimb cele zece autospeciale de stingere dislocate pe teritoriul elen (8 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure și două autospeciale de stingere de capacitate mare 10.000 l), astfel încât să fie asigurată continuitatea acțiunilor în cazul producerii unor situații care necesită intervenția echipajelor din România.

Citeşte şi: Grecia, mistuită de incendiile violente. Armata intervine în ajutorul pompierilor, iar mii de oameni au fost evacuați din case

Măsura de a schimba efectivele a fost dispusă prin Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, având în vedere solicitarea autorităților din Grecia transmisă în perioada 25-26.08.2023 prin Mecanismul European de Protecție Civilă, referitoare la nevoia continuării sprijinirii operațiunilor de stingere a incendiilor de pădure.

×
Subiecte în articol: incendiu Alexandroupolis pompieri
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close