Antena 3 CNN Actualitate Prefectul Bucureştiului: Vârful codului portocaliu nu va fi în această seară, ci luni

Prefectul Bucureştiului: Vârful codului portocaliu nu va fi în această seară, ci luni

Prefectul Bucureştiului: Vârful codului portocaliu nu va fi în această seară, ci luni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Feb 2012   •   16:40

Vârful codului portocaliu în Bucureşti nu va fi duminică seară, ci luni, a declarat prefectul Mihai Atănăsoaei. Oficialul a precizat că există risc de îngheţ atât pe străzi cât şi a cablurilor electrice, motiv pentru care operatorii Enel şi ISU trebuie să fie pregătiţi, conform Mediafax.

Atănăsoaei a declarat că a dat trei dispoziţii legate de codul portocaliu. Acestea vizează drumarii, compania Enel şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Prefectul a cerut primarilor şi operatorilor de salubrizare să cureţe străzile de gheaţă, companiei Enel să fie pregătită să intervină în cazul în care cablurile de curent vor cădea din cauza gheţii iar ISU să aibă drujbele pregătite dacă vor cădea copaci.

"Am cerut primăriilor de sector, în special drumarilor, să cureţe porţiunile de gheaţă de pe străzi, pentru că mai târziu va începe să bată vântul şi gheaţa se va întări, iar apoi să împrăştie substanţe antiderapante. Vârful (codului portocaliu - n.r.) nu va fi în seara aceasta în Capitală, va fi mâine. Avem cabluri îngheţate, Enel este alertată să intervină dacă aceste cabluri îngheţate vor cădea. Deocamdată Enel nu a raportat că ar fi probleme serioase. Al treilea risc este referitor la copacii îngheţaţi, care s-ar putea rupe şi ar putea cădea pe oameni sau maşini. Am cerut ISU să se pregătească cu drujbe, în cazul în care vor cădea aceşti copaci, să poată interveni pentru curăţarea carosabilului", a precizat prefectul Capitalei.

×
Parteneri
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!
x close