Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ meteo. Ce se întâmplă cu vremea. Vezi anunţul meteorologilor

ALERTĂ meteo. Ce se întâmplă cu vremea. Vezi anunţul meteorologilor

ALERTĂ meteo. Ce se întâmplă cu vremea. Vezi anunţul meteorologilor
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    28 Iun 2016   •   08:19

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marți, noi avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantităţi de apă însemnate.

COD GALBEN de instabilitate atmosferică

Potrivit meteorologilor, în intervalul 28.06, ora 10 – 28.06, ora 23, în zonele montane, precum şi în Moldova, Muntenia, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Maramureşului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp şi punctiform 50 l/mp, cu precădere în zona montană.  

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică foarte accentuate și cantităţi de apă însemnate

În intervalul 28.06, ora 14 – 28.06, ora 23, în judeţele Botoşani, Iaşi, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău, gradul de instabilitate atmosferică va fi foarte ridicat, iar local se vor cumula cantităţi de apă de peste 60-70 l/mp.

VREMEA LA BUCUREȘTI

La București vremea va deveni în general instabilă şi se va răcori simţitor. Îndeosebi după orele amiezii, temporar înnorările se vor accentua şi se vor semnala averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi posibile căderi de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 17...18 grade

Miercuri, în țară, vremea se va menţine în general instabilă în jumătatea de sud-est a teritoriului, precum şi la munte, unde pe parcurusl zilei vor mai fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse se vor mai cumula cantităţi de apă de peste 25...30 l/mp. În restul teritoriului, vremea va deveni în general frumoasă, cerul va fi variabil, iar ploi de scurtă durată vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 de grade, iar cele minime între 14 şi 22 de grade, uşor mai coborâte în depresiuni. 

×
Subiecte în articol: vremea prognoza meteo
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close