Antena 3 CNN Actualitate Radu Tudor a văzut moartea cu ochii la Revoluţia din '89: "Colegi au fost împuşcaţi mortal"

Radu Tudor a văzut moartea cu ochii la Revoluţia din '89: "Colegi au fost împuşcaţi mortal"

Radu Tudor a văzut moartea cu ochii la Revoluţia din '89: "Colegi au fost împuşcaţi mortal"
11 Noi 2015   •   00:16

Radu Tudor a rememorat, marţi seară, la Sinteza Zilei clipele trăite în timpul Revoluţiei din decembrie 1989, când, fiind student la Timişoara, s-a trezit în mijlocul gloanţelor.

Mihai Gâdea l-a întrebat care erau sentimentele pe care le-a simţit în acele momente, în contextul manifestaţiilor de stradă din această perioadă.

"Dacă o să trecem peste anchetarea mea la Securitate, o să-mi aduc aminte cu foarte mare plăcere de acele momente. Am fost anchetat patru ore, în absenţa părinţilor, ameninţat şi pus să declar ce am vazut şi în ce am fost implicat la Timişoara. Au fost momente extrem de stresante, în primul rând pentru părinţii mei, şi apoi pentru mine. Dar amintirea zilelor de 16-17 decembrie nu poate fi ştearsă. Complexul nostru studenţesc a fost înconjurat de militari, colegi de-ai noştri au fost împuşcaţi mortal. Au fost nişte momente absolut tragice.

Radu Tudor a spus că e foarte emoţionant să-şi aducă aminte de ceea ce s-a întâmplat atunci. Realizatorul Antena 3 a adăugat că îi face totuşi placere să sublinieze această paralelă între evenimentele din decembrie 1989 şi cele ale protestelor de acum.

"Mi se pare că turbulenţele sociale, nebunia prin care trece România este foarte asemănătoare la trecerea de la dictatură la democraţie, la trecerea de la Nicolae Ceauşescu către o societate democratică, aşa cum este trecerea de la Traian Băsescu la ceea ce trăim acum. Pentru mine lucrurile sunt atât de asemănătoare... Trăim noi momente de tensiune socială, de turbulenţe, căderea Guvernului, consecinţele unui sistem autoritar, unui sistem cu tendinţe dictatoriale. Trecerea de la Ceauşescu la epoca post-Ceauşescu seamănă pentru mine cu trecerea de la epoca Băsescu la epoca post-Băsescu."

×
Subiecte în articol: radu tudor
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close