Antena 3 CNN Actualitate Raport al Curții de Conturi. Salarii acordate ilegal la Primăria Cluj-Napoca

Raport al Curții de Conturi. Salarii acordate ilegal la Primăria Cluj-Napoca

Raport al Curții de Conturi. Salarii acordate ilegal la Primăria Cluj-Napoca
03 Feb 2016   •   15:46

Primăria Cluj-Napoca acordat în anul 2014 plăți nelegale în sumă totală de 13.134.000 lei reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit angajaților, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, se arată în raportul Curții de Conturi Cluj, publicat recent, scrie Agerpres.Documentul arată că aceste drepturi salariale acordate necuvenit s-au făcut în condițiile în care unii angajați nu aveau atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscale, așa cum sunt definite în lege.

'În anul 2014 la nivelul UATM Cluj-Napoca și a unităților subordonate verificate în baza art. 260 din RODAS, au fost efectuate plăți nelegale în sumă totală de 13.134 mii lei reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit angajaților, prin includerea în salariul de bază a unor sume prevăzute de art. 14 din Legea nr. 285/2010 (stimulente). Dispozițiile legale în vigoare cu privire la acordarea stimulentelor (...) sunt clare și imperative, în sensul că includerea în salariul de bază a drepturilor bănești acordate din fondurile constituite în temeiul art. 227(4) ale O.G. nr. 92/2003, este doar pentru personalul din cadrul compartimentelor de specialitate ale autorităților administrației publice locale care administrează creanțele fiscale', se arată în raport.

Potrivit documentului, municipalitatea a mai efectuat și plăți nelegale, în sumă de 134.000 lei, către Elin GmbH & Co Austria Sucursala Cluj-Napoca, pentru o serie de lucrări neexecutate. Acestea ar fi avut ca obiect modernizarea sistemului de iluminat public din municipiul Cluj-Napoca, întreținerea și menținerea în stare de funcționare a punctelor de lumină nou instalate de executant precum și a noilor puncte de lumină instalate de SC Electrica.

Astfel, în urma controlului s-a stabilit că la data încheierii contractului, societatea menționată nu realizase toate lucrările pe care ar fi trebuit să le facă.

Auditul reprezentanților Curții de Conturi Cluj a mai arătat, ca nereguli, că au fost menținute nejustificat în evidența contabilă și în evidența analitică pe plătitor obligații de plată datorate de contribuabilii care au fost radiați din evidențele Oficiului Registrului Comerțului. Suma se ridică la 107.000 lei, la care se adaugă alți 274.000 lei care reprezintă creanțe datorate de persoane care figurează la Evidența Populației ca fiind decedate.

Tot la capitolul abaterilor, raportul mai menționează nestabilirea și neîncasarea în cuantumul și la termenele prevăzute de lege a tuturor veniturilor din impozitul asupra mijloacelor de transport cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone, în sumă de 325.000 lei, precum și neînregistrarea, neurmărirea și neîncasarea veniturilor din taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației pentru desfășurarea activităților de alimentație publică, în sumă de 114 mii lei.

×
Subiecte în articol: salariu Cluj Napoca
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close