Antena 3 CNN Actualitate Se înființează Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi. Date vitale despre istoricul și dosarele celor în stare gravă

Se înființează Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi. Date vitale despre istoricul și dosarele celor în stare gravă

Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi va cuprinde date precum numărul arsurilor înregistrate la copii şi adulţi, locurile unde sunt tratate şi etiologia acestora.

Se înființează Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi. Date vitale despre istoricul și dosarele celor în stare gravă
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Apr 2024   •   22:12

Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi, care va cuprinde date precum numărul arsurilor înregistrate la copii şi adulţi, locurile unde sunt tratate şi etiologia acestora, a declarat prof. dr. Dan Mircea Enescu, reprezentant al acestei clinici.

Dan Mircea Enescu a spus, marţi, cu prilejul unei conferinţe de presă, că în Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi vor fi înregistraţi pacienţii cu arsuri grave, astfel încât medicii de specialitate să aibă acces la dosarul şi istoricul acestora, transmite Agerpres.

Anual, în România, peste 10.000 de copii suferă arsuri

Dan Mircea Enescu a punctat că, anual, în România, peste 10.000 de copii suferă arsuri care necesită asistenţă medicală de urgenţă, potrivit estimărilor medicilor de la această clinică.

De asemenea, el a menţionat că aproximativ 100 de copii şi tineri ajung în fiecare an în situaţii critice, care necesită luni sau chiar ani de internare, pentru tratament şi recuperare.

În altă ordine de idei, Dan Mircea Enescu a anunţat că se lucrează la o nouă bancă de piele care trebuie să fie naţională sau regională.

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close