Antena 3 CNN Actualitate Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de decernare a Premiilor Atlantic Council Distinguished Leadership 2024

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de decernare a Premiilor Atlantic Council Distinguished Leadership 2024

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de decernare a Premiilor Atlantic Council Distinguished Leadership Awards, la Washington DC, eveniment la care sunt aşteptaţi peste 600 de invitaţi din 60 de ţări.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA, participă la ceremonia de decernare a Premiilor Atlantic Council Distinguished Leadership 2024
Sursa foto: Facebook | Remus Pricopie
de Georgiana Adam    |    08 Mai 2024   •   16:17

Miercuri, 8 mai 2024, la Washington DC, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prof. univ. dr. Remus Pricopie, va participa la "Atlantic Council Distinguished Leadership Awards", eveniment care celebrează personalitățile marcante, cu o contribuție semnificativă la consolidarea valorilor fundamentale ale relației transatlantice, în toate dimensiunile sale (politic, economic, securitate și apărare, artă, activități umanitare etc.).

Evenimentul va reuni actuali și foști șefi de stat, lideri politici, ambasadori, membri ai Congresului și ai administrației americane, comandanți militari, lideri mondiali din mediul de afaceri și mass-media. La Gala Atlantic Council 2024 vor participa peste 600 de invitați din 60 de țări.

Între SNSPA și Atlantic Council, una dintre cele mai influente și prestigioase organizații de tip think-tank din SUA, există o colaborare stabilită cu mulți ani în urmă. Ultimul proiect comun este acordul de parteneriat instituțional privind consolidarea relației transatlantice și creșterea securității și stabilității în regiunea Mării Negre. Acest acord de parteneriat multianual a fost semnat pe 1 decembrie 2021, la Washington, D.C., de prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, și de Fred Kempe, Președintele și CEO al Atlantic Council, în prezența E.S. Andrei Muraru, Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. La finalul anului 2023, echipa de experți ai Atlantic Council a publicat “A Security Strategy for the Black Sea”, raport realizat cu sprijinul SNSPA.

Participarea rectorului SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, la acest eveniment prestigios subliniază angajamentul continuu al SNSPA față de dezvoltarea colaborării cu Atlantic Council și reprezintă o confirmare a dimensiunii sale internaționale. În egală măsură, este o recunoaștere a rolului pe care SNSPA, ca școală de guvernare, îl are la creșterea securității și stabilității regionale și internaționale și la dezvoltarea relației transatlantice.

În acest an, Atlantic Council va acorda premiul “Distinguished International Leadership Award” Președintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, în semn de recunoaștere a carierei sale remarcabile și a rolului său de lider transatlantic și european. Printre personalitățile cărora li s-a acordat de-a lungul timpului “The Atlantic Council Distinguished Leadership Awards” se numără: Președinții americani George W. Bush, William J. Clinton, George H.W. Bush, Vicepreședintele SUA, Joseph R. Biden, Jr. – actualul Președinte al SUA, Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Directoarea generală a Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, precum și alți șefi de stat și de guvern sau lideri de organizații internaționale.

×
Subiecte în articol: Remus Pricopie SNSPA Washington DC
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close