Antena 3 CNN Actualitate Inginer român răpit în Nigeria. MAE a activat celula de criză în acest caz

Inginer român răpit în Nigeria. MAE a activat celula de criză în acest caz

Inginer român răpit în Nigeria. MAE a activat celula de criză în acest caz
Sursa foto: Foto: thewillnigeria.com
11 Oct 2016   •   14:46

Un inginer român a fost răpit în sudul Nigeriei de indivizi înarmaţi rămaşi neidentificaţi, afirmă surse citate de publicaţia nigeriană Daily Post.

Românul ar fi fost răpit luni seară, în apropierea satului Owa Oyibo, situat în provincia Agbor, în sudul Nigeriei, în urma unui schimb de focuri. Autoritățile nigeriene au anunțat că au început operațiunile de căutare și salvare în acest caz.

Potrivit MAE, Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie, iar familia acestuia a fost notificată cu privire la incident.

"Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român. De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situaţiei, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate", adaugă MAE.

Vom reveni cu amănunte.

×
Subiecte în articol: Nigeria MAE
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close