Antena 3 CNN Actualitate Topul românilor îmbogăţiţi de ANRP - Cine e pe primul loc!

Topul românilor îmbogăţiţi de ANRP - Cine e pe primul loc!

Sunt câţiva români care au reuşit să facă milioane de euro din drepturi litigioase şi de pe urma restituirilor de proprietăţi, iar unii dintre ei au avut de dat explicaţii procurorilor, după ce au strâns averile.

Topul românilor îmbogăţiţi de ANRP - Cine e pe primul loc!
03 Ian 2021   •   13:10

Cine sunt bogaţii României care nu au şi muncit pentru banii lor, vă spune Ana Maria Bujor.

''Pe primul loc este Horia Simu care a reuşit să scoată de la ANRP aproape 100 de milioane de euro. Mai exact sunt 467 de milioane de lei, adică 97 de milioane de euro. Desigur, el a fost şi anchetat, a fost şi condamnat şi a şi ieşit din închisoare din pricina faptului că acele completuri de 5 au fost constatate ca fiind nelegale. 

Urmează omul de afaceri, Valentin Vişoiu care a obţinut de la ANRP peste 82 de milioane de euro. Cei mai mulţi dintre ei, respectiv 78, i-a obţinut  în perioada 2007-2011. Urmează însă ca până în 2023 să mai obţină 4,5 milioane de euro. Cert este că a făcut o afacere absolut profitabilă. A dat pe un teren 2,3 milioane de euro, ca mai târziu să reuşească să îl vândă la ANRP cu 78 de milioane de euro. 

Gheorghe Stelian, zis Stelu este celebru în dosarele DNA. El a reuşit să obţină 73 de milioane de euro în acţiuni, în perioada 2010-2011. Desigur că şi el a fost trimis în judecată. Se spune că pentru terenul lui, cele 130 de hectare, ar fi obţinut în plus de la ANRP, nu mai puţin de 61 de milioane de euro.

Vasile Geambazi, nepotul lui George Becali, ar fi reuşit să obţină de la ANRP 63 de milioane de euro. A cumpărat un teren alături de unchiul său în valoare de 1 milion de euro pe care a reuşit să îl ia de la ANRP cu o sumă mult mai mare. În acest moment, el are nu mai puţin de 39 de milioane de euro sechestru. 

Ultimul în top este omul de afaceri din Craiova, Mihai Rotaru, care a reuşit să obţină de la ANRP, 44 de milioane de euro. El este anchetat în acest moment în două dosare penale. Din momentul în care Agenţia Naţională a Restituirii Proprietăţii a început să funcţioneze şi până în zilele noastre, a dat nu mai puţin de jumătate de miliard de euro despăgubiri către cei care le-au cerut.

×
Subiecte în articol: averi milionari bogati romani
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close