Antena 3 CNN Actualitate România va elibera vize Schengen pentru cetățenii ruși

România va elibera vize Schengen pentru cetățenii ruși

Din data de 31 martie, România va începe să elibereze vize Schengen pentru cetățenii ruși.

România va elibera vize Schengen pentru cetățenii ruși
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2024   •   09:39

Cererea poate fi înaintată la toate consulatele țării de pe teritoriul Rusiei, potrivit unui anunț al Ambasadei României de la Moscova.

"România va elibera vize unice (Schengen) începând cu 31 martie 2024. Vizele unice eliberate după această dată vor permite intrarea în zona Schengen pentru o perioadă de până la 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile", a precizat misiunea diplomatică.

Aceasta a explicat că "toate oficiile consulare de pe teritoriul Federației Ruse", respectiv cele din Moscova, Sankt Petersburg și Rostov pe Don, vor lucra pentru depunerea cererilor de viză Schengen.

Turiștii vor putea folosi vizele eliberate până la 31 martie 2024, pe toată perioada de valabilitate a acestora, doar pentru a intra în România, precum și pe baza prevederilor prevăzute în hotărârea UE nr. 565/2014.

"De exemplu, un cetățean străin care are o viză dublă sau multiplă de intrare, eliberată de România până la 31 martie 2024, va putea călători pe baza vizei românești în România, Bulgaria și Cipru", a informat ambasada.

Astfel, dacă posesorii de vize pe termen scurt, eliberate de România înainte de 31 martie, intenționează să intre în una dintre țările zonei Schengen, aceștia trebuie să solicite viză țării de destinație finală.

Aceste clarificări venite din partea Ambasadei României de la Moscova au fost acordate în urma unor întrebări adresate de agenția TASS, notează Rador Radio România, potrivit stiripesurse.ro.

Ambasada Bulgariei a transmis, de asemenea, că va începe să elibereze vine Schengen pentru cetățenii ruși după 1 aprilie 2024.

×
Subiecte în articol: Schengen vize Rusia ambasada romaniei
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close