Antena 3 CNN Actualitate România, locul 3 la Campionatul Mondial de Kyudo din Japonia. Competiţia, organizată sub patronajul Casei Imperiale

România, locul 3 la Campionatul Mondial de Kyudo din Japonia. Competiţia, organizată sub patronajul Casei Imperiale

Echipa naţională de kyudo a României a reuşit o performanţă senzaţională la Campionatul Mondial desfăşurat în Japonia. Echipa României a obţinut locul 3 în lume, după primele două echipe ale Japoniei.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Feb 2024   •   17:30

Competiţia, la care au participat 25 de ţări, s-a desfaşurat sub patronajul Casei Imperiale nipone, reprezentată de prinţesa Japoniei, Takamodo.

În galeria foto de mai jos puteţi găsi mai multe imagini din timpul competiţiei

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Kyudo are o tradiţie de aproape 2000 de ani şi este considerată cea mai intelectuală artă marţială. De altfel, Kyudo face parte din programa şcolară a liceelor şi facultăţilor din Japonia.

Kyudo este o artă marțială tradițională moștenită din practicile de luptă ancestrale ale samurailor, o artă în care mintea și corpul sunt educate, prin etichetă și o serie de tehnici, folosind tragerea cu arcul într-o țintă de hârtie.

În România se practică acest sport din 2008 şi are din ce în ce mai mulţi adepţi.

Echipa României este formată din Traian Dascalu (5 Dani şi fondatorul Kyudo în România), Raluca Puchea (3 Dani), Ovidiu Gyarmath (5 Dani, Președintele Asociaţiei de Kyudo) şi Silviu Sturzu (2 Dani).

×
Subiecte în articol: Kyudo japonia
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close