Antena 3 CNN Actualitate România, lovită de un nou episod de viscol. Temperaturile se prăbușesc iar ninsorile îngroapă jumătate de țară | Prognoza meteo actualizată

România, lovită de un nou episod de viscol. Temperaturile se prăbușesc iar ninsorile îngroapă jumătate de țară | Prognoza meteo actualizată

Un episod de iarnă severă a lovit din nou mai multe zone din țara noastră. A nins abundent, iar viscolul puternic a troienit zăpada. Meteorologii anunță că temperaturile vor scădea cu 10 grade celsius de la o zi la alta.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Ian 2024   •   17:47

"Miercuri și joi vorbim, în continuare, de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit, în special în zonele din partea de vest, în sudul și sud-estul țării și contăm pe valori termice, la nivelul maximelor, de la 1 grad până la 14 - 15 grade.

Însă de vineri vremea va intra într-un proces accentuat de răcire.

Vorbim și de precipitații care vor fi predominant sub formă de ninsoare, în special în jumătatea nordică a țării, în timp ce în sud vor mai rămâne de interes valorile de temperaturi mai ridicate până la 13 - 14 grade, la nivelul Capitalei urmând să se înregistreze, posibil, între 11 și 13 grade Celsius.

Diferențe de șapte grade între mijlocul și sfârșitul săptămânii

De sâmbătă, regimul termic va fi apropiat de cel caracteristic datei din calendar în cea mai mare parte a țării.

Vorbim de temperaturi maxime între -2 grade și șase grade. Iată, așadar, o scădere cu mai mult de cinci până la șapte grade față de ceea ce vom înregistra miercuri și joi.

Astfel, la sfârșit de săptămână, minimele vor fi preponderent negative, cu valori de până la -10 grade în depresiuni și de zero grade în zona litoralului", a spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Elena Mateescu (ANM): "Iarna meteorologică, posibil să se întindă până în februarie!"

Fenomenul masei de aer polar care a adus în ultima perioadă un ger puternic în România a fost semnalat anterior de ANM.

"Este o masă de aer polară care rămâne de interes cel puțin până la jumătatea celei mai reci luni, ianuarie.

Este posibil să avem o ușoară încălzire în intervalul 16 - 22 ianuarie, însă nu exclud să mai avem, până la sfârșitul lunii ianuarie și chiar și în ultima lună de iarnă, februarie, intervale cu fenomene specifice datei din calendar", spunea, în urmă cu o săptămână, Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close