Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Băutura care e pe placul inimii, alungă stresul şi arde grăsimile. E ieftină şi se bea seara, înainte de culcare 

Băutura care e pe placul inimii, alungă stresul şi arde grăsimile. E ieftină şi se bea seara, înainte de culcare 

Este floarea de sezon cu un parfum aparte, din care putem să facem o băutură răcoritoare naturală și sănătoasă, și care, în urmă cu ceva timp, era considerată un leac medicinal, stând la loc de cinste în farmacia omului simplu.

Băutura care e pe placul inimii, alungă stresul şi arde grăsimile. E ieftină şi se bea seara, înainte de culcare 
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    30 Mai 2022   •   18:00

Socul, de la care se folosesc, atât frunzele, florile, cât și fructele, scoarța și rădăcina, se găsește din belșug în această perioadă și este bine să profităm de minunata socată cu un gust dulce înțepător care ne aduce o mulțime de beneficii.

Alături de socată, din această plantă putem face și ceai, tinctură sau diverse preparate din fructe.

10 lucruri neştiute despre soc

Se spune că înainte să apară preparatele de ultimă generație, floarea de soc era considerată medicamentul antiviral numărul unu. De asemenea, se mai știe că această plantă are efecte terapeutice. 

Spre exemplu, se spune că frunzele de soc au acțiune laxativă, florile sunt diuretice și sudorifice, fructele vitaminizante și ajută la calmarea durerilor, iar scoarța este bogată în substanțe diuretice.

Florile de soc se pot consuma fie sub formă de socată, fie ca ceai. Specialiștii recomandă o infuzie din flori de soc dintr-o lingură de plantă la o cană cu apă, seara înainte de culcare. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

1. În medicina tradițională, florile de soc sunt indicate pentru întărirea sistemului imunitar în caz de răceli, bronșite, dar și pentru combaterea inflamației în boli cardiovasculare, reumatism și curățarea rinichilor

2. Se mai spune că florile de soc alungă stresul, oboseala, iar preparatele cu flori de soc ar fi de ajutor în regimurile de slăbit, având efect diuretic și depurativ.

3. Preparatele din flori de soc au acțiune antitusivă datorită sambunigrinei, o substanță unică ce se găsește în aceste plante. 

4. Un studiu arată că infuzia de soc poate ameliora simptomele virozelor cu până la 60%. Trebuie știut că ceaiul de soc a fost folosit în timpul epidemiei de gripă din Panama, în anul 1995.

5. Florile de soc sunt pe placul inimii - se spune că ele ajută la scăderea colesterolului și a grăsimilor din sânge, potrivit unui studiu efectuat la Institutul American al Sănătății Inimii. 

Băutura care e pe placul inimii trebuie consumată cu prudență

6. Florile de soc sunt eficiente în tratarea și prevenirea constipației și ajută la reglarea digestiei. 

7. Fructele de soc trebuie culese și folosite doar atunci când sunt bine coapte, cele verzi fiind toxice. Din fructe se prepară dulceață, sirop sau cidru.

8. Deși are multiple beneficii, planta de soc trebuie consumată cu prudență, consumul în exces putând duce la tulburări gastrointestinale.

9. Preparatele pe bază de soc pot interacționa cu medicamentele diuretice, așa că nu se asociază.

10. Persoanele cu boli inflamatorii intestinale, boli autoimune sau sistem imunitar slăbit nu trebuie să consume remedii pe bază de soc.

×
Subiecte în articol: soc bautura
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close