Antena 3 CNN Actualitate Biletele de avion se vor scumpi cu 15% la vară, anunță directorul Ryanair: "Va fi al doilea an cu o creştere a preţurilor"

Biletele de avion se vor scumpi cu 15% la vară, anunță directorul Ryanair: "Va fi al doilea an cu o creştere a preţurilor"

Preţurile biletelor de avion ar urma să crească în această vară cu până la 15%, întrucât cererea depăşeşte numărul limitat de locuri disponibile, a afirmat directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary,

Biletele de avion se vor scumpi cu 15% la vară, anunță directorul Ryanair: "Va fi al doilea an cu o creştere a preţurilor"
Sursa foto: Getty images/ Images By Tang Ming Tung
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2023   •   20:21

Directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary a explicat că nu există o creștere a capacității anul acesta în Europa, iar acest lucru vine pe fondul "redresării masive a cererii”.

"Anul trecut, prețul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creștere a prețurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne așteptăm din nou în vara acestui an la o creștere cu 10 – 15%”, a declarat șeful Ryanair.

Operatorul aerian low-cost vrea să înregistreze o creștere a numărului de pasageri în această vară, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, numărul de locuri fiind mai mare cu 30% față de 2019.

"Inflația ridicată nu va afecta cererea", a previzionat O’Leary, operatorii din turism nefiind descurajați de creșterea preturilor.

Citește și: Care sunt aeroporturile din România cu cele mai ieftine parcări

"Uitați-vă la obiceiurile de cheltuieli ale oamenilor: încearcă și reușesc să rezerve o cameră la hotel sau o masă la restaurant, un zbor sau alt mijloc de transport spre Europa. Oamenii cheltuiesc. Și nu se vede doar în Marea Britanie, ci în întreaga Europă”, a mai declarat Michael O'Leary, pentru sharecast.com 

×
Subiecte în articol: bilete avion scumpiri ryanair preturi
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close