Antena 3 CNN Actualitate Sebastian Ghiță, citat alături de Victor Ponta la DNA Ploiești într-un nou dosar

Sebastian Ghiță, citat alături de Victor Ponta la DNA Ploiești într-un nou dosar

Sebastian Ghiță, citat alături de Victor Ponta la DNA Ploiești într-un nou dosar
06 Sep 2016   •   11:39

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat marţi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că a fost citat la DNA Ploieşti pentru a fi audiat într-un dosar în care apare şi numele fostului premier britanic Tony Blair, transmite Agerpres.

"Am fost citat pentru astăzi la DNA Ploieşti. Din ce am înţeles eu, este vorba despre întâlnirea din 2011 dintre ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, domnul Tony Blair, domnul Răzvan Mihai Ungureanu şi acordarea titlului de Doctor Honoris Causa domnului Tony Blair. Şi cred că cei de la DNA Ploieşti investighează acum problema Tony Blair", a spus Sebastian Ghiţă, înainte de a participa la un proces de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care este judecat pentru corupţie.

Întrebat dacă dosarul de la DNA Ploieşti are vreo legătură cu corupţia sau înţelegeri între politicieni de top, Sebastian Ghiţă a spus: "Nu ştiu exact toate acuzaţiile. Totuşi, ştiu că în dosarul ăsta este vehiculat şi numele fostului prim-ministru al Marii Britanii Tony Blair. Vom vedea despre ce e vorba. (...) Nu am vreo aşteptare, însă după cum i-am văzut pe dânşii (n.r. - procurorii DNA) acolo, la unitatea de elită, că fac dosare, sper să nu ajungem să ne întrebe despre întâlnirea din Africa de Sud dintre Ponta, Blair şi Obama (...). Sunt prolifici cei de la Ploieşti. Eu nu cred că este vorba de nicio corupţie. Cred că suntem foarte restrictivi astăzi în ceea ce priveşte modul în care vedem activităţile noastre şi dacă orice lucru din viaţă îl interpretăm precum corupţie, atunci vom avea dosare. Mâine, poimâine, şi o vânzare de casă şi o vânzare de maşină cu un mic denunţ aranjat poate deveni corupţie care ucide".

El a mai spus că va merge marţi la DNA Ploieşti, însă numai după ce se va termina procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita Victor Ponta
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close