Antena 3 CNN Actualitate Secvențial: Cea mai năucitoare campanie electorală - filmul buimăcelii naționale

Secvențial: Cea mai năucitoare campanie electorală - filmul buimăcelii naționale

Secvențial: Cea mai năucitoare campanie electorală - filmul buimăcelii naționale
29 Mai 2016   •   18:46

Adrian Ursu a difuzat, la ”Secvențial”, de la Antena 3, un reportaj marca "În premieră", despre o campanie electorală complet ieșită din comun, care consemnează cele mai mari confuzii și cele mai năstrușnice concluzii.

Este vorba de un material realizat de Ionela Gavriliu și Alex Nedea, din echipa ”În premieră”.

Invitat în emisiune, Alex Nedea a afirmat că demersul jurnalistic și-a propus să vadă cât de anostă este această campanie electorală, însă a avut surpriza să constate că nu este deloc o campanie anostă, ci chiar foarte animată.

Materialul începe cu o filmare din comuna Drăgușeni din Suceava, unde politica își stabilește propriile principii. Cine crede că aici lupta este mai puțin intensă se înșală amarnic. În plină campanie electorală pentru alegerea primarului, în Drăgușeni se aprind focurile revoltei, se otrăvesc fântânile dușmanilor, iar ulițele satului freamătă a gâlceavă.

Liniște și pace este însă la Bătrâna, comuna din Hunedoara unde în 2008 mai mult de jumătate dintre localnicii cu drept de vot au candidat pentru o funcţie în administraţia locală.

Nici la oraș campania electorală de anul acesta nu seamănă cu nimic din ce a fost până acum. Pe malul Dunării, atmosfera e parcă mai stătută ca niciodată. Câteva afișe stinghere lipite pe sediile partidelor și alegători obosiți de aceleași promisiuni electorale mereu umflate cu pompa și dezumflate cu zgomot.

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Programul Rabla 2024 începe astăzi!
x close