Antena 3 CNN Actualitate Scrisoare de mulțumire pentru britanicii din Norwich care s-au mobilizat să ajute o familie de români. Află cum poți semna și tu scrisoarea!

Scrisoare de mulțumire pentru britanicii din Norwich care s-au mobilizat să ajute o familie de români. Află cum poți semna și tu scrisoarea!

Scrisoare de mulțumire pentru britanicii din Norwich care s-au mobilizat să ajute o familie de români. Află cum poți semna și tu scrisoarea!
10 Iul 2016   •   18:07

Adrian Ursu a lansat, la Secvențial, de la Antena 3, un apel la semnarea unei scrisori de mulțumire pentru comunitatea de britanici care s-a mobilizat oferindu-și ajutorul voluntar și strângând bani pentru a reface magazinul incendiat al unei familii din Marea Britanie.

Un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de 8 iulie, în localitatea Norwich din Marea Britanie. Reacția MAE nu a întârziat să apară, solicitând autorităţilor britanice să clarifice această situaţie şi să prevină orice intensificare a tensiunilor sau a oricăror acte ostile la adresa românilor.

”S-a produs ceva absolut spectaculos ce cred că merită atenția noastră. Oamenii s-au adunat într-un marș și mulți dintre ei au ieșit în stradă pentru a spune ”NU rasismului”, a spus Adrian Ursu, la Secvențial, invitând oamenii să intre pe pagina de Facebook a emisiunii și să lase acolo numele și un gând bun.

Scrisoarea de mulțumire

Doamna, domnule, dragi locuitori ai orasului Norwich,

Am fost profund impresionati de gestul de solidaritate si de mobilizarea care au survenit dupa atacul extremist asupra afacerii si locuintei familiei de romani din strada Magdalena nr. 24A. Suntem extrem de multi cei care aici, in Romania, dar si in Regatul Unit, vrem sa va adresam multumirile si gandurile noastre de apreciere pentru spiritul civic, pentru unitatea comunitatii dumneavoastra, pentru caracterul profund uman al demersului pe care l-ati facut. Va asiguram ca puteti conta oricand pe sprijinul nostru, al romanilor, ca ii puteti considera pe conationalii nostri care traiesc in Anglia, in Tara Galilor, in Scotia sau in Irlanda de Nord vecinii dumneavoastra cei mai buni, oameni cinstiti, care merg in fiecare zi la munca, isi platesc corect taxele si impozitele catre statul britanic, ingrijesc bolnavi in spitale, construiesc locuinte sau cladiri de birouri, lucreaza in banci si in servicii, ori in depozitele din jurul marilor orase. In numele fiecaruia dintre ei, in numele dorintei lor de a fi tratati cu respect si de a-si pastra demnitatea, cu gandul la siguranta pe care si-o doresc pentru copiii si familiile lor, pretuind valorile si principiile unei societati democratice, asa cum este cea in care au ales sa traiesca, va transmitem doamna, domnule, cele mai oneste multumiri si ganduri de incredere. Comunitatea romanilor din Marea Britanie alaturi de noi, cei din tara, dezaprobam gesturile de violenta, rasism, xenofobie, cat si actele reprobabile comise impotriva altora de catre unii cetateni romani si consideram ca, deopotriva, acestea trebuie sanctionate conform legii, cu fermitate.
Doamna, domnule, primiti din partea noastra, a romanilor, mana intinsa cu prietenie, asa cum si dumneavoastra ati facut-o atunci cand romani de ai nostri au avut nevoie de sprijin.

Adrian Ursu
jurnalist

Mihai Gidea
jurnalist

×
Subiecte în articol: Adrian Ursu Secvential
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close