Antena 3 CNN Actualitate Şedinţa senatorilor pe Codul fiscal, amânată. Dragnea: Nu putem lua o decizie politică azi

Şedinţa senatorilor pe Codul fiscal, amânată. Dragnea: Nu putem lua o decizie politică azi

Şedinţa senatorilor pe Codul fiscal, amânată. Dragnea: Nu putem lua o decizie politică azi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    24 Aug 2015   •   11:05

Preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat luni, la finalul şedinţei Coaliţiei, că PSD cere amânarea dezbaterilor parlamentare privind Codul Fiscal.

Propunerea este ca joi să fie o întâlnire a partidelor parlamentare pentru a lua o decizie politică în privinţa Codului Fiscal, astfel încât acesta să fie modificat în sesiunea parlamentară ordinară, a spus Liviu Dragnea, arătând că practic nu se mai poate vorbi despre sesiune extraordinară.


"Propunerea noastră este ca în această săptămână, posibil joi, să avem o întâlnire a liderilor partidelor politice ca, pe baza discuţiilor tehnice, să luăm o decizie politică astfel în sesiunea normală (n.r. - parlamentară) să luăm o decizie în privinţa Codului fiscal. Practic nu mai putem vorbi de o sesiune extraordinară a Parlamentului", a adăugat Dragnea.

Dragnea a mai explicat că nu se poate lua o decizie pe acest subiect fără o discuţie la nivel politic.

"A fost o întâlnire tehnică în care au fost specialişti de la toate partidele, urmează să se ia o decizie politică în cadrul tuturor partidelor. Nu putem lua o decizie politică astăzi, este un subiect important", a declarat Dragnea.

Vă amintim că Liviu Dragnea declara sâmbătă cu privire la Codul Fiscal că acum nu există o soluție, ci mai degrabă o propunere.
____________________________

Parlamentarii se întorc astăzi din vacanţă după ce au fost chemaţi pentru o sesiune extraordinară te tema Codului Fiscal. Senatorii se reunesc pentru a vota cererea de reexaminare trimisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Reprezentanţii partidelor au ajuns joi la un consens şi au convenit ca TVA să scadă în două etape: până la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% din 2017. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că ţinta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici în acest context.

Senatul este primul for legislativ sesizat in legatura cu proiectul Codului fiscal. Decizia finală va fi luată de Camera Deputaţilor, tot într-o sesiune extraordinară.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close