x close

Fii alături de noi!

Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din dosarul lui Sorin Blejnar și istoria unui furt de interceptări compromițătoare

de A.M.P   •   17 Mar 2016   •   22:50

Ana-Maria Roman a prezentat, la Sinteza zilei, de la Antena 3, un caz de furt cel puțin bizar care l-ar putea scăpa de fostul șef ANAF Sorin Blejnar de acuzațiile din dosarul Motorina.

Ana-Maria Roman a dezvăluit că de la dosarul DIICOT Brașov au dispărut în mod misterios suporții magnetici pe care erau interceptările compromițătoare pentru Sorin Blejnar și apropiații lui, în acest dosar.

Într-un răspuns la o solicitare făcută de reporterul Antena 3, DIICOT anunță că a recuperat copii ale acelor interceptări, de la Instanță, și le-au readăugat la dosar.

Solicitarea făcută de Ana-Maria Roman

Răspunsul DIICOT Brașov

Cu toate acestea, un detaliu extrem de important poate arunca în aer întreg dosarul Motorina: la proces sunt ceruți suporții magnetici ORIGINALI. Motiv pentru care Sorin Blejnar și acoliții lui ar putea scăpa de acuzații.

Ministerul Public a demarat o anchetă penală, pentru a afla cum au dispărut interceptările respective

Traian Băsescu, în interceptările lui Blejnar
 
Deşi Traian Băsescu apărea într-o interceptare din dosarul Motorina, fostul preşedinte spunea la acea vreme că nu-l cunoaşte pe şeful ANAF. Stenogramele arată însă că legăturile dintre cei doi erau mai mult decât instituţionale. În stenograma în care Blejnar îl sună pe Băsescu pentru a discuta despre datoria Rompetrol, adresarea şefului nu este deloc oficială, ci una amicală. 
 
Acestea erau probe pe care procurorii nu le-au folosit în momentul în care l-au trimis în judecată pe Blejnar în dosarul Motorina, în 2012. 
 

În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Andreea Marin, la un pas de tragedie în trafic

Andreea Marin a fost la un pas de tragedie. Vedeta a fost atacata de 3 caini, chiar pe strada pe care locuieste. Zana sustine ca a fost atacata de 3 dulai in timp ce se plimba cu bicicleta, potrivit...

01 Iul 2016  •  18:54

sati