Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din dosarul lui Sorin Blejnar și istoria unui furt de interceptări compromițătoare

Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din dosarul lui Sorin Blejnar și istoria unui furt de interceptări compromițătoare

Sinteza zilei: Dezvăluiri bombă din dosarul lui Sorin Blejnar și istoria unui furt de interceptări compromițătoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Mar 2016   •   22:50

Ana-Maria Roman a prezentat, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, un caz de furt cel puțin bizar care l-ar putea scăpa de fostul șef ANAF Sorin Blejnar de acuzațiile din dosarul Motorina.

Ana-Maria Roman a dezvăluit că de la dosarul DIICOT Brașov au dispărut în mod misterios suporții magnetici pe care erau interceptările compromițătoare pentru Sorin Blejnar și apropiații lui, în acest dosar.

Într-un răspuns la o solicitare făcută de reporterul Antena 3, DIICOT anunță că a recuperat copii ale acelor interceptări, de la Instanță, și le-au readăugat la dosar.

Solicitarea făcută de Ana-Maria Roman

Răspunsul DIICOT Brașov

Cu toate acestea, un detaliu extrem de important poate arunca în aer întreg dosarul Motorina: la proces sunt ceruți suporții magnetici ORIGINALI. Motiv pentru care Sorin Blejnar și acoliții lui ar putea scăpa de acuzații.

Ministerul Public a demarat o anchetă penală, pentru a afla cum au dispărut interceptările respective

Traian Băsescu, în interceptările lui Blejnar
 
Deşi Traian Băsescu apărea într-o interceptare din dosarul Motorina, fostul preşedinte spunea la acea vreme că nu-l cunoaşte pe şeful ANAF. Stenogramele arată însă că legăturile dintre cei doi erau mai mult decât instituţionale. În stenograma în care Blejnar îl sună pe Băsescu pentru a discuta despre datoria Rompetrol, adresarea şefului nu este deloc oficială, ci una amicală. 
 
Acestea erau probe pe care procurorii nu le-au folosit în momentul în care l-au trimis în judecată pe Blejnar în dosarul Motorina, în 2012. 
 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close