Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei. Dezvăluirile anului despre războiul dintre serviciile secrete din România

Sinteza zilei. Dezvăluirile anului despre războiul dintre serviciile secrete din România

Sinteza zilei. Dezvăluirile anului despre războiul dintre serviciile secrete din România
26 Noi 2018   •   23:01

Mihai Gâdea a revenit, luni seară, în forță la "Sinteza Zilei" cu dezvăluirile anului.

Antena 3 a pus mâna pe documentele care devoalează războiul serviciilor secrete. Nu mai puțin de trei șefi de servicii sunt implicați în acest conflict deschis, dar și trei miniștri de interne și un prim-ministru.

 KOVESI BĂGATĂ PÂNĂ ÎN GÂT ÎN SCANDAL

Și Laura Codruța Kovesi e băgată până în gât în scandal.

"Am stat mult și m-am gândit cum să fac să vă prezint un război al serviciilor secrete într-o manieră care să fie cât se poate de clară și de ușor de înțeles pentru toată lumea. Războiaiele de felul acesta nu se duc nici cu săbii, nu se duc nici cu praștia, nu se duc nici cu tunurile.

Războaiele de felul acesta se poartă într-un mod extrem-extrem de complicat, de sofisticat, dar nu am niciun fel de îndoială că veți înțelege, pentru că lucrurile sunt clare, iar acesta este genul acela de scandal care va cutremura România", a spus Mihai Gâdea.

Potrivit Dexonline, conspirație înseamnă o acțiune secretă și ilegală îndreptată împotriva conducătorilor statului sau a ordinii publice sau uneltire îndreptată împotriva (conducătorilor) statului sau a ordinii publice; complot; conjurație.

"Spuneți-mi dacă se potrivește această definiție pentru ceea ce s-a întâmplat cu fostul procuror general Tiberiu Nițu; acțiune secretă și ilegală pentru a schimba ordinea de drept a statului - procurorul general Nițu nu avea nicio problemă.

Spuneți-mi, vă rog, dacă această definiție se potrivește cu modul în care judecătorul CCR Tonu Greblă a a fost "executat" fără să aibă niciun fel de vină.

Acțiune secretă și ilegală pentru a schinba ordinea de drept cu primul ministru Victor Ponta, cu președintele Senatului. E același lucru? E absolut același lucru", a spus Mihai Gâdea.

TREI ŞEFI DE SERVICII SECRETE ȘI TREI MINIȘTRI DE INTERNE, IMPLICAȚI

Iată cum au fost prezentate câteva dintre aceste știri la Antena 3:

Era un scandal în România de nu se mai putea respira. Serviciul secret al Ministerului de interne era în întregime, practic, acuzat de o serie întreagă de fapte de corupție: ministrul de interne Gabriel Oprea, ministrul de Interne Petre Tobă, toții șefii de la ”Doi și-un sfert”, de la DGPI puși sub acuzare cu acuzații extrem de grave.

În momentul în care Laura Codruța Kovesi trebuia să plece de la DNA, pe scara instituției era așezată protipendada sistemului care executa oameni și ordine.

Florentina Mirică este însă unul dintre personajele care trebuie să fie lăsat de sistem în locului lui Kovesi, cea care se ocupase de decaparea, de distrugerea serviciului secret al Ministerului de Interne.

sursa: Sinteza Zilei/ Antena 3

Serviciul secret al Ministerului de Interne avea o bază de informații extrem de solidă și nu voia să o dea în altă parte. Pentru asta s-a pus în mișcare o acțiune de mare amploare care trebuie orchestrată de la cel mai înalt nivel: Așa zisa reformare a lui ”Doi și-un sfert” pe care urma să o facă ministrul de interne din Cabinetul Cioloș, Dragoș Tudorache.

În 11 mai 2016, DNA anunța trimiterea în judecată a fostului ministru de Interne și vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu.

Prin rechizitoriul din 10 mai 2016, semnat de procuroarea DNA Florentina Mirica și confirmat de șeful Sectiei I din DNA, Gheorghe Popovici, au mai fost trimiși în judecată:

- fostul șef al DIPI, chestorul principal de poliție Nicolae Gheorghe, pentru complicitate la abuz în serviciu și deturnare de fonduri,

- fostul șef al Serviciului Juridic din DIPI, comisarul șef Gabriel Nicolae, pentru complicitate la abuz în serviciu,

- fostul adjunct al DIPI, chestorul principal Nelu Zarnică, pentru deturnare de fonduri,

- fostul șef al Diviziunii Administrative din DIPI, comisarul șef Marian Dănuț Iacob, pentru deturnare de fonduri.

E PUR ŞI SIMPLU ŞAH MAT. TOATE DOCUMENTELE INCRIMINATOARE

Mihai Gâdea a prezentat, în exclusivitate la "Sinteza Zilei", documentele prin care Florentina Mirică a încercat să pună mâna pe serviciul secret al Ministerului de Interne.

"După doi ani și jumătate de investigație vine momentul în care se vede că tot rechizitoriu, toate acuzațiile pentru a pune mâna pe ”Doi și-un sfert” sunt egale cu zero - au căzut", a explicat Mihai Gâdea.

FAPTA NU EXISTĂ! UN SERVICIU SECRET DISTRUS!

Așadar, o serie de ofițeri de rang înalt au fost puși sub acuzare de DNA, iar acum, după doi ani și jumătate se constată că, de fapt, nu există niciun fel de faptă. Iată în continuare noi dovezi care îi îngroapă pe cei care au pus la cale acestă acțiune secretă și ilegală:

Informațiile prezentate luni la "Sinteza Zilei" au fost comentate de invitații lui Mihai Gâdea:

"Cel mai tare mă interesează și mă îngijorează este că nu discutăm sau nu găsim sau nu știm cum se repară sau contracarează lucrurile acestea, pentru că ele în planul serviciilor sunt firești.

Asta știu ei să facă: operațiuni de tipul acesta, de manipulări, dar cum le reparăm? Dacă acea ordonanță a domnului Cioloș a apărut atunci pentru a militariza acel serviciu secret, ia în mod normal ajunge în Parlament pentru a deveni lege, ori Parlamentul trebuie să-și dea seama, să vadă despre ce este vorba și să anuleze, să modifice, să contracareze. S-a întâmplat lucrul acesta?", a spus Mircea Diaconu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close