Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Nașul lui Condrea, mogul pe piața medicamentelor. ”Aviara i-a adus mulți bani!”

Sinteza zilei: Nașul lui Condrea, mogul pe piața medicamentelor. ”Aviara i-a adus mulți bani!”

Sinteza zilei: Nașul lui Condrea, mogul pe piața medicamentelor. ”Aviara i-a adus mulți bani!”
29 Mai 2016   •   23:26

Mihai Gâdea a prezentat, duminică seară, la Sinteza Zilei, informații uluitoare despre nașul lui Dan Condrea, cel care l-a introdus în lumea mare a pieței medicamentelor.

Eugen Banciu este unul dintre mogulii medicamentelor la noi în țară. Miliardar în top Forbes, Banciu și-a făcut un imperiu din acest domeniu.

Presa a alocat spații largi afacerilor derulate de Banciu.

Imediat după ce a pornit la drum, Condrea avea nevoie de spațiu. Se reprofilase pe substanțe de dezinfectat iar criza gripei aviare era la început. Acest scandal i-a adus sume consistente lui Condrea. Livra non stop. A luat cu chirie o hală de la nașul Banciu și în două bazine mari de 600 de litri fiecare, Condrea și angajații săi preparau substanțe de dezinfectat în cazul aviarei.

”Plătea chirie 2.000 de euro pe lună lui Banciu. În Hale se lucra non stop. Amestecau substanțele cu făcălețul! Nu se oprea niciodată producția! Se îmbutelia, se lipeau etichete și se livra în permanență! Acela a fost adevăratul boom economic pentru Condrea. Aviara i-a adus mulți bani”. declară un fost angajat Hexi Pharma.

În 2013, Condrea și-a redicat propriul spațiu, aproape de București.

AFACEREA FARMEXPERT

Numele Farmexpert a fost pronunțat de multe ori în legătură cu o sumedenie de contracte derulate cu spitalele de stat, contracte care i-au adus milioane pe bandă rulantă.

Fie că vorbim de livrări de medicamente către Spitalul Județean din Cluj, fie că vorbim de vaccinuri la suprapreț către Spitalul Județean din Constanța, zecile de contracte cu statul i-au rotunjit veniturile lui Banciu.

Întrucât unii băieţi deştepţi au decis să distrugă Institutul Cantacuzino, cel care producea vaccinul antitetanos atât de vital în cazurile pacienţilor care au avut ghinionul să se rănească cu metale ruginite, spitalele au fost puse în situaţia de a plăti facturi de aproape zece ori mai mari pentru un produs importat din Franţa şi care în România costa maxim 5 lei. Acum, când vaccinul se importă de la Institutul Pasteur din Franţa, spitalele trebuie să plătească nu mai puţin de 33 lei pe o singură doză de vaccin. Enorm, spun medicii, în condiţile în care în sezonul estival se foloseau lunar cel puţin 1500 de doze de vaccinuri antitetanos.

În iulie anul trecut, presa scria că afacerile cu medicamente aduc averi considerabile distribuitorilor. Printre aceștia se numără și medicul Eugen Banciu.

Banciu a absolvit Facultatea de Medicină, specializarea Boli Interne, şi a activat doar un an ca medic la Spitalul pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Medicul este şi pilot de raliu şi a participat la mai multe campionate, printre care şi celebrul Paris-Dakar.

Familia acestuia locuieşte în Băneasa, unde a cumpărat o vilă în Piaţa Victoriei din Bucureşti, lângă Guvern, care a costat aproximativ trei milioane de euro. Conform Forbes, Banciu avea în 2010 o avere estimată la 30 de milioane de euro.

 

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Dan Condrea gripa aviara
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close