Antena 3 CNN Actualitate Social Celulă de criză la Spitalul din Piteşti, după ce numărul copiilor infectaţi cu bacteria E.coli a crescut

Celulă de criză la Spitalul din Piteşti, după ce numărul copiilor infectaţi cu bacteria E.coli a crescut

Celulă de criză la Spitalul din Piteşti, după ce numărul copiilor infectaţi cu bacteria E.coli a crescut
Sursa foto: Foto: pixabay.com
11 Feb 2016   •   08:43
Celulă de criză la Spitalul din Piteşti, după ce numărul copiilor infectaţi cu bacteria E.coli a crescut, iar până acum nu se cunoaşte sursa îmbolnăvirilor. 
 
Alţi doi copii din judeţul Argeş au ajuns miercuri seară în Capitală. În acest moment, 14 copii sunt în stare gravă la spital, cu Sindromul Hemolitic Uremic, un tip de septicemie foarte rar. 
 
În plus, un copil a murit în primele zile de la descoperirea acestor cazuri. 
 
Între timp, inspectorii DSP susţin că nu pot stabili momentan sursa infectării, iar în Argeș, s-a decis ca toţi copiii cu vârsta sub doi ani să fie consultaţi de medicii de familie, pentru a depista din timp o eventuală infectare cu E.coli. 
 
La spitalul Marie Curie din Capitală au ajuns cei mai mulţi copii cu stări febrile şi vărsături. Unii au fost internaţi direct la terapie intensivă. Medicii de acolo lansează o ipoteză şocantă cu privire la sursa îmbălnăvirilor, și anume un tip de lapte praf.
 
Rudele nou-născuţilor dau de înţeles că de fapt sursa îmbolnăvirilor ar fi spitalul din Piteşti. Părinţii reclamă modul în care medicii s-au ocupat de copii. 
 
La Argeş, unde s-a decis ca toţi copiii cu vârsta sub doi ani să fie consultaţi de medicii de familie, doctorii fac cu greu faţă valului de pacienţi.
 
Chiar şi aşa, autorităţile îi sfătuiesc pe părinţi să meargă preventiv la medicul de familie şi de urgenţă la spital, la primele semne de boală ale copiilor de până la doi ani. 
 
Valul de îmbolnăviri în rândul nou-născuţilor a început în urmă cu două săptămâni. De atunci, îmbolnăvirile se extind însă şi în alte judeţe. Un alt nou-născut din Craiova a fost adus de urgenţă în Capitală şi este suspectat că ar fi fost infectat cu E.coli.
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close