Antena 3 CNN Actualitate Social Liviu Dragnea, despre ancheta Tel Drum: ”Poate o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii”

Liviu Dragnea, despre ancheta Tel Drum: ”Poate o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii”

Liviu Dragnea, despre ancheta Tel Drum:  ”Poate o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii”
Sursa foto: Foto: Agerpres.ro
22 Aug 2017   •   13:07

Liviu Dragnea consideră că percheziţiile la cât mai multe firme sunt "un lucru bun", pentru că ar putea duce la închiderea acestora şi implicit la loc pe piaţă. 

Întrebat cum vede percheziţia DNA la Tel Drum, Dragnea a spus: "N-o văd pentru că n-am fost acolo, dar cred că ăsta e un lucru bun să se facă percheziţii la cât mai multe firme, poate încet-încet o să se închidă aceste firme şi lăsăm loc pe piaţă la alţii". 

"Nu ştiu cine e vizat, cine nu e vizat, în ce a constat percheziţia, nu ştiau dacă au percheziţionat şi porcii dar, mă rog, e o anchetă în curs, habar n-am ce e acolo. (...) Orice om poate fi anchetat din România", a adăugat Dragnea, aflat într-o vizită la Călăraşi. 

Directorul societăţii Tel Drum, Petre Pitiş, s-a prezentat marţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a participa la desigilarea sistemelor informatice ridicate în urma percheziţiilor efectuate de anchetatori. 

Întrebat de jurnalişti la intrarea în DNA dacă s-a prezentat pentru a lua parte la percheziţiile informatice, Petre Pitiş a răspuns: "Da. Despre dosar nu pot să vă spun nimic. Dacă vreţi, vă spun despre firmă. Îmi aparţine mie. La percheziţie s-au găsit documentele cu care eu am cumpărat acţiunile, pachetul majoritar al acţiuni. Şi dintr-o firmă care plătea regulat 20 de milioane la bugetul consolidat de stat putem să ajungem la o firmă la care va trebui să plătească statului 10 milioane de lei ajutor de şomaj, în urma unor acuzaţii. (...) Pachetul majoritar al acţiunilor este al meu". 

Petre Pitiş a mai precizat că nu există o relaţie personală între el şi Liviu Dragnea şi nici nu l-a întâlnit. 

DNA anunţa, pe 18 august, că Societatea Tel Drum SA şi reprezentanţii acesteia - Petre Pitiş şi Mircea Vişan - au fost puşi sub urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare, cu rea-credinţă, de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Dragnea ancheta tel drum firme piata
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close