Antena 3 CNN Actualitate Social Numărul ucrainenilor care s-au angajat în România după declanşarea războiului a atins un nou record

Numărul ucrainenilor care s-au angajat în România după declanşarea războiului a atins un nou record

Numărul cetăţenilor ucraineni care s-au angajat în România după declanşarea războiului din ţara vecină a atins, miercuri, un nou record, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Numărul ucrainenilor care s-au angajat în România după declanşarea războiului a atins un nou record
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Silvia Preda    |    21 Iun 2023   •   16:32

Potrivit acestuia, la nivel naţional au fost încheiate 6.810 contracte de muncă pentru cetăţeni ucraineni, cel mai mare nivel din 24 februarie 2022 până în prezent.

"În această dimineaţă (n.r.- miercuri dimineaţă) sunt înregistrate 7.972 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 6.810 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie 2022 sau mai recentă a crescut cu 12 faţă de ziua de ieri ", a afirmat Marius Budăi, potrivit Agerpres.

Din cei 6.810 ucraineni angajaţi în România, după declanşarea războiului, cei mai mulţi, 1.452, lucrează în industria prelucrătoare, iar 1.181 în construcţii.

Alţi 737 sunt angajaţi în domeniul comerţului.

Citeşte şi: Marius Budăi a anunțat când cresc veniturile pensionarilor: ”Cu siguranță vor câștiga la pensii!”

Din punct de vedere al zonelor în care au ales să lucreze, cei mai mulţi - 2.770, şi-au găsit de muncă în Bucureşti, iar 418 în judeţul Timiş. 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close