Antena 3 CNN Actualitate Social Prețul pe care îl vor plăti românii pentru o porție de hamsii pe litoral în minivacanţa de Paşte

Prețul pe care îl vor plăti românii pentru o porție de hamsii pe litoral în minivacanţa de Paşte

Se apropie cu pași repezi minivacanța de 1 Mai, iar cea mai mare parte dintre români o vor petrece în mod tradițional, pe litoral. Restaurantele îi așteaptă pe turiști cu preparate gustoase din pește.

Prețul pe care îl vor plăti românii pentru o porție de hamsii pe litoral în minivacanţa de Paşte
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2024   •   06:00

Anul acesta, sejurul la mare va costa ceva mai mult față de anii trecuți, în special din cauza scumpirilor la alimente. Una dintre delicatesele de la malul mării sunt hamsiile, pentru care vom plăti mai mult în acest sezon estival. 

Dacă înainte puteai să cumperi o porție de hamsii cu mujdei, pe plajă, cu maximum 10 lei, acum poți să-ți faci pofta doar dacă te lasă sufletul să plătești până la 50 de lei.

Porția de hamsii diferă de restaurant și stațiune. De exemplu, la restaurantul Reyna din portul Constanța, o porție de hamsii de doar 250 de grame costă în jur de 45 de lei.

La Pescăria lui Matei din Agigea, o porție de 100 de grame costă 22 de lei. În ceea ce privește Golful Pescarilor, unul dintre cele mai renumite restaurante de pe litoralul românesc, prețul pentru o porție de hamsii este de 34 de lei, pentru 200 de grame.

Prețul pentru o noapte de cazare în stațiunile de pe litoral 

În staţiunile de la malul mării preţurile pornesc de la 250 de lei pe noapte. Totuşi, nu toate hotelurile sunt deschise, iar pentru o noapte la unele unităţi de cazare preţurile sunt mai mari decât în străinătate.

De exemplu, acum de 1 mai, o noapte la un hotel de 4 stele din partea de nord a staţiunii Mamaia ne costă 1,550 de lei. 

×
Subiecte în articol: hamsii creştere preţuri litoral cazare
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close