Antena 3 CNN Actualitate Social Angajaţii din penitenciare, justiție şi administrație protestează în fața Ministerului Finanțelor: "Ne dorim aplicarea legii salarizării integral"

Angajaţii din penitenciare, justiție şi administrație protestează în fața Ministerului Finanțelor: "Ne dorim aplicarea legii salarizării integral"

Sunt proteste de amploare ale polițiștilor şi angajaților din penitenciare faţă de măsurile de austeritate. Bugetarii nu sunt de acord cu disponibilizările şi tăierile de sporuri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   11:19

Se anunță un protest de amploare începând cu ora 11:00 în faţa Ministerului de Finanţe. Peste 1.500 de bugetari vor participa la protestul împotriva măsurilor fiscal-bugetare pe care urmează să le ia Guvernul. 

Blocul Național Sindical (BNS) informează că la protestul organizat astăzi, 21.09.2023, începând cu ora 11.00, în fața Ministerului de Finanțe, de Federația Publisind și BNS se vor alătura și angajați din Ministerul de Finanțe, respectiv membrii Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală, "Solidaritatea'.

Principalele probleme care au dus la o astfel de situaţie ţin de desființarea unor posturi, limitarea voucherelor de vacanţă şi a sporurilor. 

Citeşte şi: Protest spontan major la Mina Băița. Minerii refuză să mai lucreze pentru că nu și-au mai primit salariile

De asemenea, polițiștii de penitenciare susţin că aceştia nu sunt plătiți corespunzător pentru orele suplimentare pe care le fac, pentru zilele în care muncesc deşi ar trebui să fie liberi şi pentru orele lucrate în timpul sărbătorilor legale.  

Nu este singurul prostesc astăzi. Se mai anunță un protest în faţa Ministerului Muncii, iar de acolo protestatarii vor merge către Guvern. 

Polițiștii de penitenciare spun că ei nu cer măriri salariale, ci doar să fie realizate plățile restante. De asemenea, angajații de penitenciare spun că nu se poate lucra în aceste condiții, cu deficit de personal.  

"Ne dorim aplicarea legii salarizării integral pentru că sporurile nu ni se aplică. Nu putem vorbi de o nouă lege a salarizării dacă nici cea veche nu a fost aplicată", a declarat un angajat din penitenciar prezent la protest. 

 

×
Subiecte în articol: protest Ministerul Finantelor
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close