Antena 3 CNN Actualitate Social Iohannis a promulgat majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar

Iohannis a promulgat majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar

Iohannis a promulgat majorarea cu 10% a salariilor pentru personalul bugetar
de S.T.    |    24 Noi 2015   •   18:23

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 11 noiembrie, OUG prin care se măresc cu 25% salariile din sănătate, dar şi cu 10% salariile tuturor bugetarilor, dacă nu au beneficiat anterior şi de alte majorări.

Vor beneficia de o majorare cu 10% a salariilor doar bugetarii din administraţia publică centrală şi locală, cei din siguranţa naţională, jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă şi din unităţile de cultură şi teatru.

Liberalii s-au opus iniţial amendamentului PSD, cerând mai întâi date suplimentare de la Ministerul de Finanţe, cu privire la impactul bugetar. Deputaţii au respins însă retrimiterea proiectului la comisii. Ulterior, şi deputaţii PNL au votat în favoarea proiectului, acesta trecând cu o largă majoritate de Parlament.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis promulgarea Legii privind aprobarea OUG 35/2015, ameninţând că în caz contrar programul de lucru în administraţia publică locală va fi întrerupt zilnic.

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close