Antena 3 CNN Actualitate Şpaga, un "necesar" pentru românii care au nevoie de atenţie medicală la stat

Şpaga, un "necesar" pentru românii care au nevoie de atenţie medicală la stat

Şpaga, un "necesar" pentru românii care au nevoie de atenţie medicală la stat
28 Sep 2013   •   13:44
Se ştie că românul este darnic, atunci când vine vorba de recompensele financiare, pentru personalul medical. O simplă vizită la doctor poate scoate şi câteva sute de lei din buzunarul cetăţeanului. 
 
Atenţia din partea medicilor costă. Iar românul este dispus să scoată oricât din buzunar, doar pentru a beneficia de mai multă bunăvoinţă din partea cadrelor medicale. 
 
Ultimul studiu în domeniu arată că 62% dintre cetăţeni oferă recompense financiare personalului medical. Atunci când vorbim de sumele pe care le dau, acestea variază între 50 şi peste 200 de lei, doar pentru a se asigura că serviciile medicale primite corespund nevoilor lor. Şi nu doar personalul medical din sistemul public de sănătate beneficiază de astfel de atenţii din partea pacienţilor, ci şi cei din privat. 
 
Ce-i drept, numărul persoanelor care au fost nevoite să apeleze la astfel de practici, în clinicile private, este considerabil mai mic. 83% au fost oferit personalului medical din sistemul public şi doar 7% medicilor din sistemul privat.
 
Acelaşi studiu arată şi preferinţele românilor atunci când vine vorba de spitalele publice. În momentul de faţă, Spitalul de Urgenţă Floreasca a urcat pe locul 1, Spitalul Militar Central a rămas pe cea de-a doua poziţie, iar Institutul Clinic Fundeni a urcat de pe poziţia 6 pe poziţia numărul 3.

×
Subiecte în articol: spaga romanii financiar vizita
Parteneri
Klaus Iohannis se întâlnește cu Joe Biden la Casa Albă
x close