Antena 3 CNN Actualitate SRI: Cartele pre-pay românești folosite în zona unde operează ISIS

SRI: Cartele pre-pay românești folosite în zona unde operează ISIS

SRI: Cartele pre-pay românești folosite în zona unde operează ISIS
28 Mar 2016   •   15:49

Serviciul Român de Informații (SRI) spune că mai multe cartele telefonice românești sunt folosite în țări precum Siria și Irak, unde operează rețeaua teroristă Stat Islamic (ISIS).

Informația apare într-un răspuns al SRI la solicitarea Digi 24, care a cerut mai multe detalii despre cine ar putea utiliza cartele pre-pay, dupa declarația de duminică a premierului Dacian Cioloș, care a spus că astfel de cartele din România au fost folosite în organizarea de atentate teroriste în UE.

Reprezentanții SRI au subliniat, totuși, că există posibilitatea ca acele cartele din țara noastră să fie folosite de români care locuiesc în zone de conflict.

Însă Serviciul nu a exclus nici posibilitatea ca acestea să fie utilizate de persoane care au legătură cu organizații teroriste, cum ar fi Stat Islamic, ce controlează vaste teritorii din Siria și Irak.

SRI, alături de alți parteneri europeni, caută persoanele care dețin cartele telefonice din România, însă nu le-au identificat încă, fiind necesare resurse umane și materiale consistente pentru o astfel de operatțune.

Pe de altă parte, SRI nu a confirmat dacă respectivele cartele pre-pay românești au fost utilizate în atentalele teroriste de la Paris.

Cioloş cere un control la vânzarea cartelelor PrePay: Înţeleg că au fost folosite pentru pregătirea atentatelor în Europa

 

×
Subiecte în articol: SRI ISIS
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close