Antena 3 CNN Actualitate Încă un stadion în România! Ce oraș va beneficia de el

Încă un stadion în România! Ce oraș va beneficia de el

Guvernul a aprobat construirea noului stadion "Nicolae Dobrin" în Piteşti, anunţă miercuri Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Încă un stadion în România! Ce oraș va beneficia de el
Sursa foto: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei/ Facebook
de Silvia Preda    |    11 Ian 2023   •   20:30

Stadionul  "Nicolae Dobrin" va fi construit pe trei etaje (subsol, parter şi 3 etaje) şi va avea o capacitate de 15.200 de locuri pentru spectatori şi 457 de locuri de parcare.

Prin acest proiect, acest obiectiv va fi clasificat ca stadion tip arenă sau stadion de capacitate mare şi de categoria I - nivel internaţional de competiţie, conform prevederilor regulamentului Federaţiei Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului "UEFA Stadium Infrastructure Regulations - Edition 2020".

La subsol va fi un adăpost de protecție civilă

Investiţia va cuprinde, pe lângă terenul de joc pentru fotbal, zone pentru spectatori, jucători, delegaţii oficiale şi reprezentanţii mass-media, o sală multifuncţională, un centru pentru copii şi juniori, spaţii de antrenament pentru sporturi conexe (lupte, box, judo, karate) şi o sală de forţă.

Vor fi şi zone pentru activităţi comerciale, de alimentaţie publică şi recreere, de spaţii urbane exterioare, precum şi de un adăpost pentru protecţie civilă.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 495 milioane de lei şi este finanţată din bugetul Ministerului Dezvoltării, iar durata de proiectare şi execuţie este de 36 de luni.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close