Antena 3 CNN Actualitate Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica Sf. Gheorghe. Senatul României a respins cererea familiei

Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica Sf. Gheorghe. Senatul României a respins cererea familiei

Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica Sf. Gheorghe. Senatul României a respins cererea familiei
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Sep 2015   •   14:00
UPDATE 14.00 - Senatul României a refuzat cererea familiei ca trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor să fie depus în incinta Parlamentului României.

Conducerea Senatului a anunţat că nu vrea să întrerupă procedurile religioase după ce sicriul a fost deja depus la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou.

"Solicitarea doamnei Doina Vadim Tudor privind aprobarea depunerii corpului neînsufleţit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor, în holul Senatului, a fost respinsă. Aşa cum bine ştiţi, defunctul a fost trei mandate senator al României şi vicepreşedinte al Senatului", a declarat Ioan Chelaru.
   
El a mai spus că, de la momentul depunerii solicitării şi până la analizarea acesteia în conducerea Senatului, "corpul neînsufleţit a fost depus la un lăcaş de cult şi va rămâne acolo, Biroul Permanent apreciind că nu mai este nevoie să fie deplasat de acolo în Senatul României".

UPDATE 12.33 -
Familia lui Corneliu Vadim Tudor a ajuns la Biserica Sfântul Gheorghe din Capitală, unde a depus trupul neînsufleţit al politicianului.

"Nu a mai apucat să spună nimic pentru că intrat în comă. Cred că cea mai mare dorinţă a lui ar fi fost ca noi să ducem România Mare mai departe", a spus una dintre fiicele lui Vadim Tudor.

Sora lui Corneliu Vadim Tudor a afirmat că fratele ei se simţea rău de trei zile, dar a refuzat să meargă la spital. În cele din urmă, ieri dimineaţă, acesta a chemat salvarea. Familia nu a mai aşteptat salvarea şi au plecat cu maşina la spital. Acolo a fost lucid o perioadă, după care a intrat în comă.

"Să rămână în memoria românilor ca un bun patriot, un om care a iubit ţara mai mult ca orice", a declarat sora politicianului.

Potrivit familiei, trupul lui Vadim Tudor va fi mutat mâine la capela Cimitirului Ghencea.

De când sicriul a fost depus la Biserica "Sfântul Gheorghe Nou", zeci de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu fondatorului PRM.
   


Corneliu Vadim Tudor a murit aseară, la Spitalul Militar din Capitală, la vârsta de 65 de ani. Politicianul a fost internat de urgenţă încă de ieri dimineaţă, cu probleme respiratorii. La scurt timp însă, a suferit un infarct şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Cu toate eforturile medicilor, nu a putut fi salvat.

Apropiaţii acestuia au început să vină încă de aseară la domiciliul politicianului pentru a prezenta condoleanţe familiei.

Potrivit ultimelor informații, liderul PRM urmează să fie depus la sediul Senatului, după care trupul neînsuflețit va fi dus la Biserica Sfântul Gheorghe din centrul Capitalei. - See more at: http://www.dcnews.ro/corneliu-vadim-tudor-a-murit-ultimele-detalii-despre-funeralii_484478.html?#sthash.KYlcAiTD.dpuf
Potrivit unor informaţii, liderul PRM urmează să fie depus la sediul Senatului, după care trupul neînsufleţit va fi dus la Biserica Sfântul Gheorghe din centrul Capitalei.

Corneliu Vasim Tudor a ajuns de urgenţă la Spitalul Militar după ce a suferit un edem pulmonar acut şi nu mai putea respira. La scurt timp, inima a încetat să-i bată şi medicii au încercta să-l resusciteze timp de două ore. Însă fără rezultat.

S-a stins fulgerător, iar moartea lui i-a şocat şi îndurerat pe cei care l-au cunoscut, îndrăgit şi admirat.

Fostul europarlamentar avea de mai multă vreme probleme grave de sănătate. El a mai fost internat, în martie 2013, la Spitalul Militar din Capitală, din cauza unor afecţiuni cardiace. În plus, suferea de diabet.

Ultimul interviu al lui Corneliu Vadim Tudor a fost acordat reporterilor de la Antena 1, în urmă cu doar două zile. Vadim Tudor vorbea atunci despre situaţia fiicei lui Tudor Arghezi, Mitzura şi îl critica pe Traian Radu, cel care o are în grijă pe femeie, pentru faptul că ar fi internat-o la azil.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut pe 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era căsătorit şi avea două fiice.



×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close